DOM

Kako izraditi zidne stalke za sobno bilje ?

U prostorijama vašeg doma možda je sve puno sobnih biljaka koje zauzimaju puno mjesta po podu. Biljke bi ste voljeli zadržati u određenoj sobi, no potreban vam je prostor i za nove predmete. Iz tog razloga, ali i zbog dekoracije, pišemo vam o tome kako izraditi zidne stalke za sobno bilje.

Ako ćete izrađivati zidne stalke za sobo bilje, potrebni su vam:

  • tri drvene daske
  • bušilica
  • čavli
  • metalni stalci za tegle biljaka
  • boja za zaštitu drva ( ako drvene daske nisu nove)
  • mjerna traka
  • plastični umetci

 

Prije postavljanja daski na zid, provjerite da vam na tom mjestu nisu električne instalacije. Dasku postavite jednu do druge, pazeći na razmake. Posebno treba pripaziti na razmake koji su iznad i ispod biljke. Bušilicom izbušite mjesta gdje ćete postaviti stalke za tegle, pazeći na razmake.

Stalke koje ćete pričvrstiti za drvene daske, možete kupiti gotove. Ti stalci napravljeni su od metala. Gledajte da vam bušilica i njezino svrdlo budu prikladne za bušiti metal  jer će stalak trebati izbušiti s jedne strane kako bi se mogao pričvrstiti za dasku.

Ukoliko se radi o teglama koje imaju tanjurić za vodu, gledajte da vam metalni stalci imaju podnicu. A ako se radi o teglama čije je dno zatvoreno, neće vam biti potreban stalak koji ima podnicu.

Drvene daske koje se postavljaju na zid, ukoliko su stare obojite ih bojom za zaštitu drva.

Kad su daske spremne za na zid, izbušite rupe u zidovima. U rupe stavite plastične umetke. Gledajte da vam umetci odgovaraju debljini čavala. Postavite daske kako želite da vam stoje. Nakon toga, pričvrstite ih čavlima, pazeći da čavao gađa umetak u zidu. Kad su daske na zidu, uzmite stalke koje ćete izbušiti pomoću bušilice. Gledajte da vam svrdlo bušilice bude svrdlo koje je primjereno za bušenje metala. Poslije bušenja metalnih stalaka, čavlima pričvrstite metalne stalke za drvene daske na zidu.

I na kraju umetnite tegle biljaka u stalke na zidu.

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh