DOM

Kako čistiti mramorni namještaj?

kako-cistiti-mramorni-namjestaj

Mramorni namještaj – obično su ploče na stolu ili ko­modi od mramora, i njih treba očistiti:

Mramorni namještaj – obično su ploče na stolu ili ko­modi od mramora, i njih treba očistiti:

  • namočite komad bijele mekane tkanine u mješavinu jednakih dijelova superoksida i amonijaka.

Količina, dakako, ovisi o veličini plohe koju či­stite. Ploču dobro istrljajte tom mješavinom i odmah prebriši­te čistom suhom krpom. Stare mrlje na mramoru uklonite mješavinom tople vode i boraksa. To sredstvo odmah uklonite i isperite očišćeno mjesto jer može biti otrovno ako se unese u ljudski organizam.

Mrlje od tinte uklanjaju se s mramora amonijakom, a ma­sne mrlje mješavinom sapunske lužine i terpentina. Da bi­ste površinu mramora zaštitili od oštećenja i mrlja, možete je premazati voskom.

Kuhinjski namještaj — najbrže se prlja kao i predme­ti u kuhinji, a baš oni (zato što u kuhinji pripremamo hranu) moraju biti besprijekorno či­sti. Za čišćenje kuhinjskog na­mještaja potrebna vam je do­bra spužva ili spužvasta krpa i odgovarajuće sredstvo za či­šćenje (po mogućnosti tekući deterdžent). Nakon pranja sve dijelove kuhinjskog namješta­ja treba dobro isprati i osušiti.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh