DOM

Kako farbati sa sprejem?

Farbanje ili bojanje sa sprejem je vrlo praktično, pogotovo ako objekt koji farbate ne možete dobro i temeljito ofarbati kistom, valjkom ili nekim drugim alatom za bojanje. Sprej možete koristiti na različitim veličinama, raznim površinama i materijalima. Evo par savjeta koje je dobro napraviti prilikom bojanja:

Koristite sprej na otvorenom

Ako je moguće, najbolje je sprej koristiti na otvorenom jer tako onda smanjujete količinu same boje koju udišete dok farbate. Ako ipak radite u zatvorenom prostoru osigurajte dotok svježeg zraka otvaranjem prozora, vrata, klime te svakako koristite zaštitnu masku za lice. Preporučujemo korištenje latex rukavica i zaštitne maske za lice.

Pripremite objekt za farbanje

Objekt koji bojite očistite i operite jer boja se neće primati na prljavštinu i prašinu. Područja koja ne želite obojiti prekrijte zaštitnom krep trakom.

Zaštitite područje

Okolno područje koje nemate namjeru farbati prekrijte zaštitnom folijom, starim novinama ili starim krpama jer se boje iz spreja širiti u svim smjerovima. Kasnije će te si uštedjeti vrijeme i nećete morati toliko čistiti.

Pretresi prije korištenja

Prije početka bojanja snažno protresite limenku spreja. Trebali bi čuti zvuk kuglice za miješanje koja lupa po unutrašnjem dijelu limenke. Ta kuglica pomaže kako biste dobro izmiješali pigment koji se nakupio na dnu limenke.

Tehnika farbanja

Boju nanosite brzim pokretima naizmjence pomičući sprej s lijeva na desno i gore – dolje. Pazite da se nanosi preklapaju kako biste izbjegli stvaranje crta. Osim toga pazite da se ne zadržavate predugo na jednom mjestu, ali i da niste prebrzi jer ćete dobiti neravnomjeran sjaj. Kada ste nanijeli prvi sloj pričekajte 10 minuta prije nanošenja sljedećeg sloja.

Također je dobro znati:

  • Probleme prilikom bojanja na otvorenom može stvarati vjetar koji bi čestite spreja mogao nanositi na krive površine
  • Zaštitne rukavice je dobro imati jer kasnije nećete morati prati ruke ako se slučajno zaprljate, a iznenadili bi se kako se je lako zaprljati

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

POPULARNO

Vrh