DOM

Kako napraviti grebalicu za vašeg mačića?

kako-napraviti-grebalicu-za-macku

Mačke imaju urođenu potrebu za grebanjem stvari.

Mačke imaju urođenu potrebu za grebanjem stvari. Kako bi zaštitili svoje pokućstvo i uštedjeli nešto novca izradite svojoj mački njenu vlastitu grebalicu. Zavirite u podrum ili špajzu i pokušajte naći potrebne dijelove za grebalicu i bilo kakav alat.

Za najjednostavniju grebalicu potrebno vam je:

  • 2 drvene ploče, dimenzija do 30×30 cm, debljine barem 2cmm, jedna ploča po mogućnosti da bude manjih dimenzija od druge radi stabilnosti grebalice
  • drveni stup, po mogućnosti ovalni, širine 10-15cm, visine koju želite. Ako nemate drveni stup poslužiti može i čvršći kartonski tuljac
  • bušilica / čekić i čavli / klamerica za tapeciranje
  • prirodna špaga, malo deblja i čvršća, promjera barem 5mm
  • Drvofix / neko drugo ljepilo
  • malo kreativnosti i dobre volje

VermaLogo

Ploče omotajte špagom na način da špaga bude što jače zategnuta i što gušče naslagana. Na par mjesta na ploči stavite drvofixa da bi dodatno učvrstili špagu. Postupak također ponovite sa stupom.

Stup centrirajte na ploče i učvrstite čavlima za donju i gornju ploču. Pobrinite se da su čavli dobro zakucani radi stabilnosti grebalice i sigurnosti vaše mačke. Što je duži stup mačka će imati više prostora za istezanje i grebanje.

Sad kada je grebalica spremna potrebno je namamiti mačku k njoj. Uhvatite vašu mačku u akciji dok grebe pokućstvo i uputite ju prema grebalici. Šapicom joj pređite preko grebalice ili svojim noktima pokažite da ovdje smije slobodno grebati. Vaša mačka je dobila novu zanimaciju, a vi više ne morate brinuti za svoje pokućstvo!

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

POPULARNO

Vrh