DOM

Kako održavati i čistiti hladnjak?

kako-cisitit-hladnjak

Bez obzira na to kakav ste hladnjak kupili, obratite pozornost da ga ne smjestite uz štednjak ili radijator u kuhinji, a ne ni blizu prozora gdje bi na njega moglo udara­ti sunce.

Bez obzira na to kakav ste hladnjak kupili, obratite pozornost da ga ne smjestite uz štednjak ili radijator u kuhinji, a ne ni blizu prozora gdje bi na njega moglo udara­ti sunce. Također nemojte regulator topline u hladnjaku stavljati na najnižu tempera­turu (najveći broj na regulato­ru) jer biste uzalud rasipali energiju a i hrana bi se bez potrebe previše hladila.

Održavanje hladnjaka
Hranu koju spremate u hlad­njak pokrijte folijom ili spre­mite u kutije.Na taj će način hrana dulje ostati svježa, a u samom se hladnjaku neće širi­ti razni mirisi.

Za pranje hladnjaka uvijek upotrebljavajte blage deterd­žente, posebna sredstva za či­šćenje ili mlaku vodu u koju stavite malo octa. Prije pranja, hladnjak treba isprazniti, is­ključiti i ostaviti da se do kraja odmrzne.

Ako želite ubrzati odmrzavanje, u ispražnjen hladnjak stavite posudu s vru­ćom vodom i zatvorite vrata. Unutrašnjost hladnjaka operite tek kad se potpuno odmrzne.Hladnjak bi trebalo prati svakog tjedna ili bar jednom u 14 dana. Sve stijenke i rešetke operite sapunicom ili s vodom pomiješanom s octom (koja će ukloniti nakupljene neugodne mirise), isperite čistom vodom i prebrišite vlažnom krpom.

Pri odmrzavanju hladnjaka stavite na dno debelo sloj no­vinskog papira koji će upijati vodu dok se otapa led. Vanjske površine hladnjaka operite istim sredstvom kao i unutrašnje. Ako želite postići lijep sjaj, ulaštite ih sredstvom za automobile.

Ako su stijenke vašeg hladnjaka prekrivene tankim slojem vode nalik na rosu to je znak da vrata nisu dobro za­tvorena. Prije no što pozovete stručnjaka s nekoliko kapi ulja nauljite šarke na vratima koja će se nakon toga hermetički zatvarati. Vrata se loše zatvaraju i ako se istrošio gu­meni okvir. Provjerite je li to slučaj, pa ako jest, zamijenite ga (vi ili stručnjak).

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

POPULARNO

Vrh