DOM

Kako održavati i čistiti hladnjak?

kako-cisitit-hladnjak

Bez obzira na to kakav ste hladnjak kupili, obratite pozornost da ga ne smjestite uz štednjak ili radijator u kuhinji, a ne ni blizu prozora gdje bi na njega moglo udara­ti sunce.

Bez obzira na to kakav ste hladnjak kupili, obratite pozornost da ga ne smjestite uz štednjak ili radijator u kuhinji, a ne ni blizu prozora gdje bi na njega moglo udara­ti sunce. Također nemojte regulator topline u hladnjaku stavljati na najnižu tempera­turu (najveći broj na regulato­ru) jer biste uzalud rasipali energiju a i hrana bi se bez potrebe previše hladila.

Održavanje hladnjaka
Hranu koju spremate u hlad­njak pokrijte folijom ili spre­mite u kutije.Na taj će način hrana dulje ostati svježa, a u samom se hladnjaku neće širi­ti razni mirisi.

Za pranje hladnjaka uvijek upotrebljavajte blage deterd­žente, posebna sredstva za či­šćenje ili mlaku vodu u koju stavite malo octa. Prije pranja, hladnjak treba isprazniti, is­ključiti i ostaviti da se do kraja odmrzne.

Ako želite ubrzati odmrzavanje, u ispražnjen hladnjak stavite posudu s vru­ćom vodom i zatvorite vrata. Unutrašnjost hladnjaka operite tek kad se potpuno odmrzne.Hladnjak bi trebalo prati svakog tjedna ili bar jednom u 14 dana. Sve stijenke i rešetke operite sapunicom ili s vodom pomiješanom s octom (koja će ukloniti nakupljene neugodne mirise), isperite čistom vodom i prebrišite vlažnom krpom.

Pri odmrzavanju hladnjaka stavite na dno debelo sloj no­vinskog papira koji će upijati vodu dok se otapa led. Vanjske površine hladnjaka operite istim sredstvom kao i unutrašnje. Ako želite postići lijep sjaj, ulaštite ih sredstvom za automobile.

Ako su stijenke vašeg hladnjaka prekrivene tankim slojem vode nalik na rosu to je znak da vrata nisu dobro za­tvorena. Prije no što pozovete stručnjaka s nekoliko kapi ulja nauljite šarke na vratima koja će se nakon toga hermetički zatvarati. Vrata se loše zatvaraju i ako se istrošio gu­meni okvir. Provjerite je li to slučaj, pa ako jest, zamijenite ga (vi ili stručnjak).

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh