DOM

Kako napraviti tepih od starih majica ?

Odjeća koju ne želite više nositi, a nije niti za pokloniti možete je prenamijeniti. Sa neiskoristivim majicama možete napraviti tepih od starih majica.

Tepih od starih majica najbolje je raditi sa starim T-shirt majicama koje nisu od predebelih tkanina kakve obično budu polo majice.

Stare majice kratkih rukava poslužit će vam za izradu manjih tepiha kakvi se koriste kao otirači ispred ulaza ili kao ručnici ispred kada i tuš kabina.

Ovakav tepih bit će unikatan jer ćete ga izraditi od kombinacija vaših starih majica. U najviše slučajeva tepih od starih majica bit će vrlo šaren, no u slučaju da su vam sve stare majice primjerice žute boje, lakše ćete ga uklopiti u interijer.

Za izradu tepiha od starih majica trebat će vam:

Prije postupka izrade tepiha od starih majica, potrebno je narezati trakice od majica. Širina trakica neka bude oko 3 cm, ovisno o tome koliko dinamičnu izmjenu boja želite.

Sljedeći korak je sastavljanje 4 letvica u okvir. Dužine letvica ovise o vama. Ako želite veći tepih postavite u okvir duže letvice, ako želite manje dimenzije tepiha složite okvir od kraćih letvica.

Na bočne letvice pomoću bušilice / odvijača postavite niz čavli. Vodoravno pomoću čavli s lijeve i desne postavite konce. Čvrsto ih zategnite. Na kraju vaš okvir s postavljenim koncem vodoravno, trebao bi izgledati kao rešetka za roštilj.

Sljedeći korak je umetanje trakica od majici koje ste izrezali. Okomito u odnosu na postavljene konce umećite trakice. Prebacujući preko svakog reda konca. Tako nastavljajte po cijelom okviru dok ga u potpunosti ne prekrijete. Kojim redoslijedom ćete slagati trakice tj. njihove boje ovisi o vama.

Kad ste prekrili sve konce trakicama od majice, svežite međusobno viške traka koje idu van okvira. Dobro ih svežite kako se ne bi tepih raspadao tijekom brisanja nogu.

Na kraju, ponovno uzmite bušilicu / odvijač te izvadite čavle iz okvira kako bi mogli izvaditi tepih te ga postaviti gdje želite.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh