e-Kako | Homepage
Kako na siguran način koristiti bušilicu?

Kako na siguran način koristiti bušilicu?

0 Komentara 🕔01.pro. 2018

Alati zahtijevaju rukovanje na siguran način jer postoji velika mogućnost da ćete se ozlijediti njima.

Kod korištenja bušilice  trebate nositi odjeću koja će vas zaštititi od tvari koje će letjeti za vrijeme bušenja. Obavezno nosite i zaštitne naočale kako bi zaštitili oči od krhotina koje lete i koje bi vam mogle oštetiti vid.

Vrlo je dobro nositi i zaštitu za uši ako često bušite jer bušilica proizvodi oko 90 decibela što je dovoljno da dođe do oštećenja sluha ukoliko se duže izlažete. Kod korištenja udarnih bušilica potrebno je uvijek koristiti zaštitu za uši jer udarne bušilice proizvode više od 100 decibela.

Zaštitite također i pluća. Ako bušite materijal koji podiže mnogo prašine za vrijeme bušenja, koristite zaštitu za disanje tijekom bušenja.

Koristiti bušilicu na siguran način, znači i odabrati  svrdlo koje je namijenjeno materijalu koji se buši. Ako izaberete svrdlo za metal, a bušite plastiku, možete oštetiti materijal kojeg bušite.

Kad mijenjate svrdla, pazite da vam bušilica bude isključena. Za vrijeme bušenja, pazite kako držite bušilicu. Ako ne držite bušilicu pravilno, mogla bi vam iskliznuti iz ruke te izazvati štete. No danas su bušilice dizajnirane tako da imaju ergonomski oblikovanu dršku s kojom je lako rukovati, no kod korištenja alata uvijek je potrebna sigurnost.

Preciznije bušenje rupe

Da bi precizno izbušili rupu, držite se gore navedenih savjeta, no uz njih, trebate znati i sljedeće: na mjestu gdje želite izbušiti rupu, zalijepite ljepljivu traku tako da čini slovo X. Kad zalijepite X na mjesto gdje želite izbušiti rupu, spriječit ćete klizanje svrdla.

Za vrijeme bušenja gledajte da vam objekt kojeg bušite bude dovoljno osvijetljen. Za manje kutove koji imaju manjak svjetlosti prigodne su bušilice koje u sebi imaju ugrađeno svjetlo. Za bušenje nije potrebno koristiti veću brzinu na bušilici, osim ako dolazi do trenja. Ako je trenje povećano, povećajte i brzinu bušilice.

Dok bušite, prašina ne treba letjeti na sve strane. Postoji opcija da istovremeno imate uključen usisavač te da jednom rukom držite bušilicu i bušite, a drugom da držite usisavač koji će odmah usisavati prašinu od bušenja. Na tržištu se nalaze efikasne bušilice koje imaju mogućnost da same skupljaju prašinu koja nastaje od bušenja.

Similar Articles

Kako fotografirati crno – bijele fotografije ?

Kako fotografirati crno – bijele fotografije ? 0

Možda na prvu zvuči smiješno činjenica da treba objašnjavati kako fotografirati crno – bijele fotografije,

Kako lemiti ?

Kako lemiti ? 0

Lemiti ili lemljenje je spajanje metalnih materijala pomoću rastaljenog dodatnog materijala ili lema, čije je

Kako bušiti u beton?

Kako bušiti u beton? 0

Ako planirate postavljati police, objesiti slike, instalirati svjetla, ugraditi namještaj ili postaviti određeni uređaj na

Kako rezati PVC cijevi?

Kako rezati PVC cijevi? 0

Rezanje PVC cijevi potrebno je gotovo svaki put prije njihovog montiranja jer kod kupovanja nećete

Kako naoštriti olovke ?

Kako naoštriti olovke ? 0

Svima je dobro poznato da je za naoštriti olovke dovoljno imati klasnično šiljilo. Šiljilo za

Nema komentara

Nema komentara još!

Nitko još nije ostavio komentar na članak!

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja su obavezna. *

Oglašavanje

VermaHr
AOB
Udruga Nina
mojstan.net
Sapica
itonijesve.com
HappyDot
Poslovna večera