Piletinu na kineski način možete napraviti sa svim sastojcima koji su na hrvatskom tržištu, čak su i hrvatski proizvodi, a finalna cijena ne iziskuje debel novčanik!
Sami opis piletine na kineski način, je sitno sjeckana piletina s povrćem, nije bitno kakvim, glavno da je svježe, što znači sezonsko.
PRIPREMA :
- tanko nasjeckajte piletinu, najbolje na štapiće promjera 5mm i dužine 2 cm
- tanko nasjeckajte i povrće, radi dekoracije isto na štapiće
- povrće najbolje za korištenje su: mrkva, paprika(žuta, zelena ili crvena(po mogućnosti i sve tri vrste)), karfiol(cvjetača),konzerva bambusa(koja se može kupiti u većim trgovačkim lancima), mladi luk, crveni i bijeli luk, curry, bademi, kikiriki
- sojino, suncokretovo ili čak i maslinovo ulje, zavisno o aromi koju želite postići i soja sos(umak) riža po izboru, bijela, integralna, crna….