Dvije su vrste punča, jedan je alkoholni, a drugi je krivi “bezalkoholni”. Rade se na isti princip samo što “bezalkoholni” ima stavku manje, a to je naravno alkohol…
Punč je uz kuhano vino najpopularnije alkoholno zimsko piće.
Gavni sastojak punča je vjerovali ili ne – ČAJ
Po preporuci, najbolji je izuzetno jaki indijski crni čaj kojeg treba ohladiti na barem 4 stupnja celzijeva.
PRIPREMA :
U hladni čaj iscijedite 4 limuna(na litru čaja) i 2 naranče. Dodate 4-5 čajnih žlica meda i rum. Za “bezalkoholni” dodajte oko 7ml domaćeg ruma, a za alkoholni dodajte 6-8 dl smeđeg ruma.
Nakon svega dodajte kristalni šećer po vašem izboru, ali količinski između 20 i 50 dag.
Miješajte dok se šećer ne istopi i ostavite na hladnom bar pola sata.
Kao što je viđeno u svim filmovima poslužite ga u velikoj staklenoj zdjeli sa šefljom, ali trudite se konstantno dodavati led i održavati punč hladnim. Ne dajte da vas slatki okus prevari…