Rezanci su bitan sastojak u kineskoj kuhinji. Izbor tjestenine je velik, razlikuje se prema svojoj regiji proizvodnje, sastojcima, obliku ili širini i načinu pripreme.
Oni su važan dio većine kuhinja zemalja jugoistočne Azije.
Donosimo vam recept za jednostavne, ujedno i najpopularnije kineske rezance koje možete iskoristiti i u svojoj domaćoj kuhinji.
SASTOJCI :
- 3 jaja
- 300 g glatkog brašna
- ½ žličice soli
PRIPREMA :
Dobro zamijesiti sve sastojke zajedno i ostaviti tijesto da odmori pokriveno krpom nekih 30 minuta. Razvaljati tijesto što tanje te izrezati na rezance. Najbolje premjestiti na stolnjak i ostaviti da se suši otprilike dva sata. Nakon toga staviti kuhati u proključalu vodu s malo ulja na 5 minuta ( tjestenina je gotova kada je možete nježno prepoloviti). Koristite je nadalje za kineska jela s tjesteninom u različitim kombinacijama s mesom i povrćem ili kako već budete inspirirani.
VAŠA KUHARICA: Skinny chick travelling
Dobar tek !