Hrana i piće

Kako napraviti Chow mein rezance?

kako-napraviti-chow-mein-rezance

Rezanci su bitan sastojak u kineskoj kuhinji. Izbor tjestenine je velik, razlikuje se prema svojoj regiji proizvodnje, sastojcima, obliku ili širini i načinu pripreme.

Rezanci su bitan sastojak u kineskoj kuhinji. Izbor tjestenine je velik, razlikuje se prema svojoj regiji proizvodnje, sastojcima, obliku ili širini i načinu pripreme.

Oni su važan dio većine kuhinja zemalja jugoistočne Azije.

Donosimo vam recept za jednostavne, ujedno i najpopularnije kineske rezance koje možete iskoristiti i u svojoj domaćoj kuhinji.

SASTOJCI :

  • 3 jaja
  • 300 g glatkog brašna
  • ½ žličice soli

PRIPREMA :
Dobro zamijesiti sve sastojke zajedno i ostaviti tijesto da odmori pokriveno krpom nekih 30 minuta. Razvaljati tijesto što tanje te izrezati na rezance. Najbolje premjestiti na stolnjak i ostaviti da se suši otprilike dva sata. Nakon toga staviti kuhati u proključalu vodu s malo ulja na 5 minuta ( tjestenina je gotova kada je možete nježno prepoloviti). Koristite je nadalje za kineska jela s tjesteninom u različitim kombinacijama s mesom i povrćem ili kako već budete inspirirani.

VAŠA KUHARICA: Skinny chick travelling

Skinny-chick-travelling-logooo

Dobar tek !

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

POPULARNO

Vrh