Hrana i piće

Kako napraviti Chow mein rezance?

kako-napraviti-chow-mein-rezance

Rezanci su bitan sastojak u kineskoj kuhinji. Izbor tjestenine je velik, razlikuje se prema svojoj regiji proizvodnje, sastojcima, obliku ili širini i načinu pripreme.

Rezanci su bitan sastojak u kineskoj kuhinji. Izbor tjestenine je velik, razlikuje se prema svojoj regiji proizvodnje, sastojcima, obliku ili širini i načinu pripreme.

Oni su važan dio većine kuhinja zemalja jugoistočne Azije.

Donosimo vam recept za jednostavne, ujedno i najpopularnije kineske rezance koje možete iskoristiti i u svojoj domaćoj kuhinji.

SASTOJCI :

  • 3 jaja
  • 300 g glatkog brašna
  • ½ žličice soli

PRIPREMA :
Dobro zamijesiti sve sastojke zajedno i ostaviti tijesto da odmori pokriveno krpom nekih 30 minuta. Razvaljati tijesto što tanje te izrezati na rezance. Najbolje premjestiti na stolnjak i ostaviti da se suši otprilike dva sata. Nakon toga staviti kuhati u proključalu vodu s malo ulja na 5 minuta ( tjestenina je gotova kada je možete nježno prepoloviti). Koristite je nadalje za kineska jela s tjesteninom u različitim kombinacijama s mesom i povrćem ili kako već budete inspirirani.

VAŠA KUHARICA: Skinny chick travelling

Skinny-chick-travelling-logooo

Dobar tek !

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh