Hrana i piće

Kako napraviti piletinu na kineski način?

kako-napraviti-piletinu-na-kineski

Piletinu na kineski način možete napraviti sa svim sastojcima koji su na hrvatskom tržištu, čak su i hrvatski proizvodi, a finalna cijena ne iziskuje debel novčanik!

Piletinu na kineski način možete napraviti sa svim sastojcima koji su na hrvatskom tržištu, čak su i hrvatski proizvodi, a finalna cijena ne iziskuje debel novčanik!

Sami opis piletine na kineski način, je sitno sjeckana piletina s povrćem, nije bitno kakvim, glavno da je svježe, što znači sezonsko.

PRIPREMA :

  • tanko nasjeckajte piletinu, najbolje na štapiće promjera 5mm i dužine 2 cm
  • tanko nasjeckajte i povrće, radi dekoracije isto na štapiće
  • povrće najbolje za korištenje su: mrkva, paprika(žuta, zelena ili crvena(po mogućnosti i sve tri vrste)), karfiol(cvjetača),konzerva bambusa(koja se može kupiti u većim trgovačkim lancima), mladi luk, crveni i bijeli luk, curry, bademi, kikiriki
  • sojino, suncokretovo ili čak i maslinovo ulje, zavisno o aromi koju želite postići i soja sos(umak) riža po izboru, bijela, integralna, crna….

 

POPULARNO

To Top