Hrana i piće

Kako napraviti punč?

kako-napraviti-punc

Dvije su vrste punča, jedan je alkoholni, a drugi je krivi bezalkoholni. Rade se na isti princip samo što bezalkoholni ima stavku manje, a to je naravno alkohol…

Dvije su vrste punča, jedan je alkoholni, a drugi je krivi “bezalkoholni”. Rade se na isti princip samo što “bezalkoholni” ima stavku manje, a to je naravno alkohol…

Punč je uz kuhano vino najpopularnije alkoholno zimsko piće.

Gavni sastojak punča je vjerovali ili ne – ČAJ
Po preporuci, najbolji je izuzetno jaki indijski crni čaj kojeg treba ohladiti na barem 4 stupnja celzijeva.

PRIPREMA :
U hladni čaj iscijedite 4 limuna(na litru čaja) i 2 naranče. Dodate 4-5 čajnih žlica meda i rum. Za “bezalkoholni” dodajte oko 7ml domaćeg ruma, a za alkoholni dodajte 6-8 dl smeđeg ruma.

Nakon svega dodajte kristalni šećer po vašem izboru, ali količinski između 20 i 50 dag.

Miješajte dok se šećer ne istopi i ostavite na hladnom bar pola sata.

Kao što je viđeno u svim filmovima poslužite ga u velikoj staklenoj zdjeli sa šefljom, ali trudite se konstantno dodavati led i održavati punč hladnim. Ne dajte da vas slatki okus prevari…

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh