e-Kako | Homepage
Kako se brinuti za Božićno drvce?

Kako se brinuti za Božićno drvce?

0 Komentara 🕔22.pro. 2016

Kako bi vaše Božićno drvce bilo svježe tijekom cijelog perioda blagdana, pišemo vam o tome kako se brinuti za Božićno drvce koje će tijekom blagdana biti jednako svježe kao i prvog dana kad ste ga nabavili. Svi vole miris pravog bora jer podsjeća na blagdansku atmosferu.

Prije svega, trebate izabrati zdravo Božićno drvce. Najbolji izbor pronaći ćete kod vrtlara koji uzgajaju borove. Tako ćete kupiti stablo koje je još uvijek u zemlji te ga nakon blagdana, nakon što skinete ukrase s bora možete još uvijek zadržati.

Nakon što kupite bor koji je izvađen iz zemlje, pospremite kutak gdje će stajati vaš bor. Bor ne smije biti u blizini plamena ili bilo kojeg drugog izvora topline. Kutevi su dobra mjesta za postavljanje Božićno drvca jer ih drže sigurno od pada pa čak i udaraca koji mogu nastati ako trčite po prostoriji ili ako vam se djeca igraju u prostoriji i nisu svjesna da mogu oštetiti Božićno drvce.

Ako drvce planirate ukrasiti lampicama gledajte da vam u kutu gdje će stajati drvce bude utičnica. Ako utičnice nema, provucite produžni kabel. Gledajte da kabel bude provučen tako da nitko od ukućana ne može u prolazu zapeti preko produžnog kabla. Za ostalu dekoraciju možete pročitati u članku: Kako napraviti dekoraciju za bor ?

Stavite okrugli tepih ili tkaninu na mjesto gdje će se nalaziti Božićno drvce. Taj tepih ili tkanina, poslužit će dekoraciji  bora, ali i zaštiti poda. Postavite bor na sredinu tog tepiha ili tkanine.

Nakon toga dekorirajte vaše Božićno drvce. Ne ukrašavajte ga preteškim ukrasima jer bi se grane mogle popigati ili čak i puknuti.

Bor je potrebno zalijevati svakog dana. Kako bi drvce održali svježim, dodajte mu 1 aspirin u vodu kojom ga zalijevate.

Provjeravajte i da li vam smolasta tekućina curi iz debla drvca. Ako da, uklonite ju tako što ćete prebrisati dio drvca gdje se pojavila smolasta tekućina. Uz to, ne zaboravite i čistiti pod od iglica koje su pale s Božićnog drvca. Božićno drvce koje dobiva dovoljno vode, gubit će manje iglica, nego Božićno drvce koje nije opskrbljeno vodom.

Nakon što prođu blagdani, izvadite drvce iz tegle te ga postavite u vrt. Tijekom ljetnih mjeseci, vaše Božićno drvce radit će vam hlad u vrtu.

Similar Articles

Kako se slavi Božić u svijetu?

Kako se slavi Božić u svijetu? 0

Svaka zemlja ima svoj običaj i kulturu te se tako i na različite načine slavi

Kako napraviti M&M kolače ?

Kako napraviti M&M kolače ? 0

M&M bombone već ste imali priliku jesti, a M&M kolače? Odlična baza za M&M bombone bit

Kako napraviti pitu od jabuke u jabuci ?

Kako napraviti pitu od jabuke u jabuci ? 0

Kako se voćna salata može servirati u lubenici, tako se može i pita od jabuke

Kako dekorirati pisanice ?

Kako dekorirati pisanice ? 0

Najkreativniji dio Uskrsa je vrijeme kad treba dekorirati pisanice. Svatko gleda da njegove budu što

Kako se slavi Dan svetog Patrika ?

Kako se slavi Dan svetog Patrika ? 0

Dan svetog Patrika slavi se 17. ožujka. Sve više djece u našoj zemlji počelo je

Nema komentara

Nema komentara još!

Nitko još nije ostavio komentar na članak!

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja su obavezna. *

Oglašavanje

VermaHr
AOB
Udruga Nina
mojstan.net
Sapica
itonijesve.com
HappyDot
Poslovna večera