Australijska pivovara 4 Pines Brewing company iz Sydneya je napravila pivo optimizirano za mikrogravitacijsku konzumaciju te ubrzo počinje testiranje na putnicima na Floridi koji redovito osjećaju mučninu na putovanjima.
Koja je ideja i namjera s ovom vrstom piva?
Istražuje se mogućnost ponude i konzumacije prvim putnicima u svemir koji kreću početkom iduće godine. Ovo je pivo jedino u svijetu dizajnirano za tako usku publiku, a napravljeno je kako bi se ljudi u svemiru mogli napiti.
Što je važno za svemirsko pivo?
Jak okus, jer kako kažu U svemiru vaše cijelo lice, uključujući i jezik, natekne. Postane vam jako teško osjetiti okus bilo čega u svemiru. Zbog tog naticanja, okusni pupoljci na vašem jeziku kao da utrnu.
Poznato je da su astronauti uvijek jako solili hranu i stavljali puno tabasca na obroke baš iz tog razloga. Ali prava optimizacija svemirskog piva leži u nečem drugom. Kada se podrignete na Zemlji, zahvaljujući gravitaciji koja djeluje na vas i na vaš želudac, plin i tekućina su razdvojeni. Međutim, u svemiru…plin se može zajedno s tekućinom dignuti tijekom podrigivanja.
Osim očitih izazova proizvodnje i kontrole konzumacije piva u svemiru, također se pokušava pretpostaviti što će zakoni ograničavati, a što ne kada je u pitanju alkohol u svemiru.