Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Što je znanost kuhanja i molekularna gastronomija Što je znanost kuhanja i molekularna gastronomija

Kemija

Znanost kuhanja postaje sve intrigantnija kako molekularna gastronomija ulazi na velika vrata u svijet kulinarstva. Ovaj fascinantni pravac kulinarske znanosti nije samo kuhanje; to...

Što žene žele u analnom seksu Što žene žele u analnom seksu

Wellness i prehrana

Zaboravite na uobičajene predrasude: analni seks nije samo za muško zadovoljstvo. Dosta je bilo smatranja da je to samo “poslastica za posebne prigode” ili...

Tekst razmatra štetnost kave za organizam Tekst razmatra štetnost kave za organizam

Wellness i prehrana

Štetnost kave za naše tijelo tema je koja već godinama izaziva brojne kontroverze i rasprave. Istražite s nama manje poznate činjenice o popularnom napitku...

Što se događa s tijelom kada prestanemo jesti? Što se događa s tijelom kada prestanemo jesti?

Wellness i prehrana

Širom svijeta, nebrojeni ljudi prakticiraju post iz raznih razloga – bilo da je to zbog vjere ili u pokušaju skidanja suvišnih kilograma. Međutim, zagonetka...

Pospanost poslije jela: 15 razloga i moguća rješenja Pospanost poslije jela: 15 razloga i moguća rješenja

Wellness i prehrana

Jeste li se ikada osjećali izrazito pospano nakon obroka? Ovaj uobičajeni fenomen, poznat kao ‘pospanost poslije jela’, zanimljiv je predmet istraživanja u području prehrane...

Znanstvenici otkrivaju osam tajni dugog života: Kako usporiti starenje za čak šest godina? Znanstvenici otkrivaju osam tajni dugog života: Kako usporiti starenje za čak šest godina?

Wellness i prehrana

Znanstvenici su imenovali osam zdravstvenih mjera koje mogu usporiti proces starenja tijela za šest godina. Održavanje tjelesne težine, razine šećera u krvi, kolesterola i...

Wellness i prehrana

Redovno konzumiranje brze hrane udvostručuje rizik od neplodnosti kod žena, pokazala je studija australskih znanstvenika. Ako ostavimo na stranu fast food, također je ustanovljeno...

Wellness i prehrana

Znanstvenici sa Sveučilišta Friedrich Schiller u Jeni i Sveučilišne bolnice u Jeni dekodirali su antihipertenzivni učinak omega-3 masnih kiselina. U dva objavljena članka u...

Wellness i prehrana

Potrošači često poistovjećuju oznake na zapakiranoj hrani – “najbolje upotrijebiti do” (best before) i “upotrebljivo do” (“use by”), a upravo razlikovanje ovih termina je...