Vjerojatno ste već po trgovinama viđali čips od banane, no ako imate puno banana koje ne stignete pojesti dok su svježe, možete napraviti čips od banane.
Sastojci koji su vam potrebni za čips od banane :
- banane
- sok od limuna
- cimet za okus
Da bi se izrezane ploškice osušile trebat će vam otprilike 12 sati pa postupak izrade čipsa od banane počnite ujutro.
- Ogulite i narežite banane tako da ploškice budu 0,5 cm širine. Da bi lakše izrezali banane na ploškice, stavite ih prije rezanja na pet minuta u hladnjak kako bi se stvrdnule i olakšale rezanje.
- Narezane ploškice banana kasnije umočite u sok od limuna. Ovim postupkom namakanja ploškica banana u limunov sok, spriječit će da banane potamne. Ako vam se okus limunovog soka ne sviđa , razrijedite sok od limuna u omjeru 1:4 te držite u njemu bananine ploškice 3 do 5 minuta.
- Stavite banane na rešetke za pećnicu.
- Posipajte ih okusom po želji, primjerice cimetom.
- Stavite rešetke u zagrijanu pećnicu.
- Čips treba peći 2 sata. Što će se dulje peći, to će čips biti hrskaviji.
- Nakon što se banane ispeku, pričekajte da se ohlade na sobnoj temperaturi