Hrana i piće

Kako napraviti afganistanski bolani?

kako-napraviti-afganistanski-bolani

Želite li probati nešto ne svakidašnje? Donosimo vam recept iz Afganistana. Afganistanski bolani, punjeni kruh…

Želite li probati nešto ne svakidašnje? Donosimo vam recept iz Afganistana. Afganistanski bolani, tj. punjeni kruh.

POTREBNI SASTOJCI :[doubleparagraphleft] Tijesto :

  • tri šalice glatkog brašna
  • 1 šalica tople vode
  • 1/2 vrećice kvasca
  • 1 puna žličica soli [/doubleparagraphleft][doubleparagraphright] Nadjev :
    • 4 ili 5 krumpira
    • 1 mladi luk
    • sol
    • papar
    • crvena paprika [/doubleparagraphright]

PRIPREMA:
Tijesto – Pomiješati suhe sastojke i dodati šalicu mlake vode i zamijesiti tijesto kao za pizzu. Ostaviti na toplom mjestu da se diže 1h. Nakon toga premijesiti i napraviti 4 kuglice veličine dlana i zamotati ih u plastičnu foliju kako se ne bi sasušile i ostaviti odmoriti 10-15min. Zatim razvaljati tijesto u obliku kruga. Nadjev se puni na jednu polovicu i mota ovisno o želji. Ili samo preklopiti i stisnuti krajeve da ne bi iscurilo ili u obliku trokuta.

pripremna-afg-bolani2

Nadjev – Krumpir oguliti i narezati na sitne kockice i skuhati. U zdjelu pomiješati krumpir i sitno nasjeckani mladi luk ( stavite količinu ovisno o svojim željama). Također možete dodati malo maslaca no ja ga nisam stavljala. Začiniti sa solju, paprom i malo crvene paprike, može i kurkuma tko voli. Peče se do zlatne / smeđe boje u tavi na dubokom ulju i to je to!Brzo jednostavno i meni jako fino uz jogurt umak po vašoj želji. Dovoljan je jedan za laganu večeru po osobi ili dva tko voli više papati 🙂
P.S. U vrijeme pripreme je uračunato sveukupno vrijeme izrade tijesta, dizanja tijesta, nadjeva i prženja!

VAŠA KUHARICA: Skinny chick travelling

Skinny-chick-travelling-logooo

Dobar tek !

POPULARNO

To Top