e-Kako | Homepage
Kako izvaditi međunarodnu vozačku dozvolu?

Kako izvaditi međunarodnu vozačku dozvolu?

4 komentara 🕔19.srp. 2012

Ukoliko putujete u inozemstvo vlastitim ili službenim automobilom hrvatskih registarskih oznaka i putujete u europske zemlje tipa zemlje Beneluxa, skandinavske zemlje, Veliku Britaniju,Irsku, Rusiju, Španjolsku, Grčku ili Tursku morate imati međunarodnu vozačku dozvolu. Ako su to putovanja u Austriju, Sloveniju, Mađarsku, Italiju, Češku, Slovačku, Poljsku, Njemačku ili Francusku, međunarodna vozačka dozvola vam neće biti potrebna.

Međunarodna vozačka dozvola možete se izraditi u HAK-u na šalteru Informacija i Članstva od ponedjeljka do petka u vremenu od 6:30 do 20:00 sati, a subotom od 6:30 do 14:00 h. Potrebni dokumenti za izvaditi MVD su:

 • Hrvatska vozačka dozvola
 • 2 fotografije, dimenzije 3,50 X 4,50 cm
 • Osobna iskaznica ili putovnica

Cijena: 170,00 kn i 20,00 kn biljega (biljege možete kupiti i u touring poslovnicama u Zagrebu)

Međunarodna vozačka dozvola izdaje se odmah i vrijedi najviše tri (3) godine, odnosno do datuma isteka hrvatske vozačke dozvole ukoliko ona ističe ranije. Dozvolu mogu dobiti i strani državljani pod uvjetom da posjeduju hrvatsku vozačku dozvolu. Međunarodna je vozačka dozvola obavezna ukoliko se upravlja vozilom stranih registarskih oznaka u inozemstvu. Također vam je potrebna ako se odlučite na rentanje automobila u inozemstvu.

Na raznim forumima, siteovima, blogovima i ostalim izvorima informacija pronašli smo hrpu iskustava i savjeta da vam zapravo ne treba jer stranci ne znaju razlikovati međunarodnu od naše „obične“ vozačke dozvole. Naišli smo na podatke da se može iznajmiti vozilo u stranoj zemlji i sa našom vozačkom te ako vas i policija zaustavi ne bi trebalo biti problema to što nemate međunarodnu vozačku. Ali vas savjetujemo ako želite imati jednu brigu manje, onda ju svakako izvadite

4 komentara

 1. 🕔 15:00, 08.ruj. 2014

  vozačka škola

  Zanima me da li nakon izrade međunarodne vozačke dozvole ona zaista vrijedi u inozemstvu i drugim stranim zemljama bez problema i bez dodatnih procedura za normalnu vožnju?

  odgovor
 2. 🕔 19:51, 02.svi. 2016

  Toni909

  Može li se međunarodna vozačka dozvola izvaditi i ako smo kažnjavani u hrvatskoj

  odgovor

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja su obavezna. *

Oglašavanje

VermaHr
AOB
Udruga Nina
mojstan.net
Sapica
itonijesve.com
HappyDot
Poslovna večera