DOM

Kako izabrati osiguranje za vrata ?

Sigurno poznajete nekog kome su kroz vrata provalili u kuću , a možda ste baš i vi bili žrtva lopova. Tek nakon toga počeli ste razmišljati o nekoj protuprovalnoj zaštiti na vratima. U nastavku teksta su opisi koji će vas uputiti u to kako izabrati osiguranje za vrata.

BRAVA NA PODIZNIM VRATIMA

Dijelovi brave pričvršćuju se vijcima na vrata i dovratnik. Brava za podizna vrata zaštitit će vrata i kad su podignuta i kad su spuštena.

BRAVA NA PODIZNIM VRATIMA S PROFILNIM CILINDROM

Profilni cilindar osiguranja podiznih vrata pričvršćuje se vijcima iznad poluge za podizanje vrata terase ili balkona. Kod zatvaranja, preko poluge za podizanje vrata prelazi zasun. U nekim modelima vrata može se zasun nakon zatvaranja ukloniti sa strane.

BRAVA NA KLIZNIM VRATIMA

brava-na-kliznim-vratima

Brava se može naknadno pričvrstiti vijcima na dovratak i krila kliznih vrata. Ta brava može se koristiti i za kombinaciju kliznih i podiznih vrata. Ova vrsta brave osigurava klizna vrata i u situacijama kad su vrata odškrinuta radi zračenja.

CILINDRIČNI ZASUN

Zaštita koja je prikladna za kućna vrata. Zasun  se pričvršćuje vijcima na strani vrata gdje se nalazi brava, na sama vrata i na dovratak. Dodatne brave ovakve vrste lako se montiraju. Pouzdane su te se mogu zatvoriti izvana i iznutra.

CILINDRIČNI ZASUN S METALNOM KOPČOM

Pričvršćuje se kao cilindrični zasun. Zaštita je prikladna za kućna vrata. Prilikom otvaranja vrata, čelična kopča ih zaustavlja tako da staje samo vrlo uzak prorez.

DVOCILINDRIČNA PROFILNA BRAVA

dvocilindricna-brava

Koristi se za zaštitu na kućnim vratima. Ovdje se i ne radi o bravi, već o ključu koji je zajedno sa jezgrom cilindra. Može se umetnuti u različite standardne brave.

UGRAĐENA BRAVA S VIŠE ČELIČNA KLINA

brava-s-nekoliko-celicnih-klinova

Služi za kućna vrata te se ugrađuje kao i obična brava. S jednim okretom ključa pomiče se više čeličnih zasuna u bravi. Ona se zatvara i u slučajevima da ako između vrata i okvira postoji veliki otvor.

BRAVA SA ŠIPKAMA

brava-sa-sipkama

Ova vrsta zaštite prikladna je za kućna vrata i za dvorišna vrata. Pričvršćuje se na unutrašnju stranu vrata. Šipke ulaze vrhom gore i dolje u metalne utore dovratnika. Dolazi na tržište u različitim oblicima. Ovakvom bravom mogu se osigurati i dvokrilna vrata.

BRAVA S DVOSTRUKIM ZASUNOM

brava-s-dvostrukim-zasunom-2

Primjenjuje se za kućna i za dvorišna vrata. Pričvršćuje se za unutrašnju stranu vrata. Klipovi za zatvaranje se ugrađuju u zid. Njome se vrata djelotvorno zatvaraju kako na strani brave, tako i na strani gdje se nalaze šarke.

LOKOT

lokot

Široke mogućnosti primjene, al najčešće se koristi za vrata. Prikladan za umetanje u sve karike, kopče te lance. Na tržištu se može pronaći u različitim oblicima, veličinama te mehanizmima zatvaranja.

UREĐAJ ZA OSIGURANJE VRATA NA STRANI ŠARKI

Ovakav tip osiguranja za vrata, primjenjuje se kod vanjskih vrata. Uređaj se pričvršćuje vijcima na strani vrata na kojoj se nalaze šarke i to na sama vrata, kao i na dovratak. Pojačava spoj između vrata i dovratka.

LANCI NA VRATIMA

lana-za-vrata

Njegova jačina ovisi o tome koliko je jak vijak za kojeg je pričvršćen. Preporučuju se duži vijci za pričvršćivanje. Treba uzeti u obzir i da pločice koje su pričvršćene vijcima budu tako postavljene da se izvana ne mogu dohvatiti.

„ŠPIJUNKA“

Dužina špijunke određuje se ovisno o debljini vrata na koja se postavlja. Za pričvršćivanje špijunke treba u vratima izbušiti odgovarajuću rupu. „Špijunka“ se umeće izvana te se iznutra pričvrsti vijcima.

Za dodatno osiguranje preporučuje se montirati alarm uređaj.

1 Komentar

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh