DOM

Kako umanjiti štetu prilikom poplave?

kako-umanjiti-stetu-od-poplave

Jedna od najgorih stvari koja vam se može dogoditi jest da vam se u kući dogodi poplava!

Jedna od najgorih stvari koja vam se može dogoditi jest da vam se u kući dogodi poplava! Jedna od najgorih stvari koja vam se može dogoditi jest da vam se u kući dogodi poplava!

Poplave će iza sebe ostaviti katastrofalnu štetu, a naknada da biste to kasnije popravli bi vas mogla stajati nekoliko tisuća kuna. Evo kako se možete nositi sa posljedicama poplavljene kuće

Kontrola štete.

Prva stvar koju morate učiniti kada vam prijeti poplava je da poduzmete sve mjere opreza. Ako je poplava uzrokovana obilnim kišama, trebate proći sve prostorije u stanu i uvjeriti se da su svi prozori zatvoreni. Otvoreni prozori mogu samo pogoršati stvar. Također trebate postaviti puno kanti i posuda na dijelove stana na kojima bi moglo curiti. Ako posjedujete stvari koje su osjetljive na vlagu, trebate ih zamotati plastičnim folijama ili ih premjestiti na najviša mjesta u stanu.

Sušenje.

Ako je već došlo do poplave, a vi niste unaprijed pripremljeni, morate što brže ukloniti svu vodu koja se već nataložila na podovima, osobito ako vaša kuća ima drvene podove. Kada voda procuri u drvene podove gotovo ih je nemoguće osušiti. Ako vam se to već dogodilo, onda vam je nabolje da pozovete u pomoć profesionalne servisere koji vam drvo mogu osušiti, makar je dvojbeno koliko će to drvo nakon toga biti kvalitetno.

Namještaj.

Nakon što vam je kuća poplavljena, trebali biste pod hitno iznijeti sav namještaj izvan kuće, tako da vam bude lakše ukloniti vodu. Ako imate tepih, njega izvadite iz kuće i stavite ga da se suši, nikako ga ne ostavljajte u kući jer će samo zadržavati vlagu.

Osvježavajući mirisi.

Čak i nakon što ste uklonili vodu i osušili namještaj, vrlo vjerojatno ćete osjetiti vrlo jaki miris vlage unutar kuće koja je bila poplavljena. Da biste uklonili ovaj neugodan miris, koristite neki osvježivač zraka. Također možete u tepih utrljati malo sode bikarbone kako bi iz tepiha izvukli vlagu. Možete posipati malo drvenog ugljena oko kuće da apsorbira miris.

Ako u kući imate dosta poroznih površina kao što je drvo, vodi će trebati neko vrijeme da ispari. Da bi ubrzali proces, koristite sušilice zraka. One će ukloniti vlagu, ali će također pomoći i u sprečavanju nastajanja plijesni. Poplave se često ne mogu predvidjeti, niti na njih utjecati, a ne postoji pouzdani način da ih se spriječi. Ovim koracima, međutim, trebali biste biti u mogućnosti da spasite što se spasiti da.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

POPULARNO

Vrh