e-Kako | Homepage
Kako uzgajati rajčice ?

Kako uzgajati rajčice ?

0 Komentara 🕔01.pro. 2018

Kad želite u vrt posaditi neko povrće koje ne zahtijeva puno brige, odaberite rajčice. Za uzgajati rajčice najvažnija je velika količina sunca. Plodove rajčice možete ubrati u srpnju ili kolovozu, no s njihovom sadnjom trebate početi već u travnju. U poljoapoteci nabavite rajčice visine 15ak centimetara.

Kakvo treba biti tlo gdje rastu rajčice ?

Tlo gdje ćete uzgajati rajčice ne smije zadržavati previše vlage. Uzmite lopaticu za sadnju te postavite biljke rajčica u zemlju. Prije nego, što postavite biljke rajčica u zemlju, dodat ćete kompost. Organska tvar kao što je kompost, odličan je izvor hranjivih tvari za rajčice.

Kompost se dodaje tako da stoji na sredini korijena rajčice. Dakle, sloj zemlje, sloj komposta i na kraju sloj zemlje koji se vidi na površini. Kompost je i odlična zamjena za malču koja doprinosi zdravom rastu biljaka. Jedna mala lopatica komposta koju koristite kao pomoć pri sadnji, dovoljna je za jedan korijen rajčice. Kompost smije biti pokraj korijena, dok je za malču bolje da bude 5 do 10 centimetara udaljena od korijena da se korijen ne bi osušio.

Uzgajanje rajčice

Rajčicama treba 8 sati sunca dnevno. Kad se pojave plodovi, oni su zeleni. Tek pod velikom utjecajem sunca poprimaju narančastu ili koraljnu boju.

Rajčice rastu na stabljici biljke. Stabiljka koju ste posadili u travnju i koja je imala tad 15ak centimetara, uz pravilno uzgajanje, u kolovozu može imati i 150 centimetara. To znači da će vam za uzgajati rajčice trebati drveni štap ili letvica po kojoj će se biljka rajčice moći penjati, tj. oslanjati. Stabiljka rajčice nije baš čvrsta, naročito kad na njoj izrastu plodovi koji su različitih težina.

Ukoliko ne padne kiša u prosjeku jednom tjedno i to oko 3 centimetara, rajčicu je potrebno zalijevati. Najbolje ju je zalijevati ujutro. Tijekom ljetnih mjeseci kad su temperature iznad  30°C , preporučuje se da to činite svako jutro.

Kad prođe 2 mjeseca od sadnje rajčice, dodajte ponovno u zemlju malo komposta, ali ne previše. Od previše komposta imat ćete snažnu biljku, ali manje plodova rajčice. Dovoljna količina komposta bit će mala lopatica s kojom ste na početku sadili rajčice.

Uz sve ove savjete vaše bi rajčice trebale biti lijepe i ukusne te ćete svoje iskustvo o tome kako uzgajati rajčice prenositi na susjede i prijatelje.

Similar Articles

Kako tapecirati stolicu ?

Kako tapecirati stolicu ? 0

Svaki pojedinac želi tapecirati stolicu  iz nekog drugog razloga. Nekima je materijal oštećen, drugi žele

Kako napraviti ormarić za nakit ?

Kako napraviti ormarić za nakit ? 0

Ormarić za nakit i ručne satove, ne trebate uvijek tražiti u trgovinama s namještajem. Zamolite

Kako biti ekološki osviješten ?

Kako biti ekološki osviješten ? 0

Većina misli da je teško biti ekološki osviješten i ne žele se zamarati s time

Kako izabrati osiguranje za prozore ?

Kako izabrati osiguranje za prozore ? 0

Postoji veliki broj različitih vrsta prozora. Prema načinu otvaranja i zatvaranja treba izabrati osiguranje za

Kako prepoznati oštećenost kolektora ?

Kako prepoznati oštećenost kolektora ? 0

Većina ljudi kad im se pokvari određeni alat ne znaju pravi razlog. Ukoliko vam se

Nema komentara

Nema komentara još!

Nitko još nije ostavio komentar na članak!

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja su obavezna. *

Oglašavanje

VermaHr
AOB
Udruga Nina
mojstan.net
Sapica
itonijesve.com
HappyDot
Poslovna večera