DOM

Kako posvijetliti sobu ?

Tamniji prostori i sobe loše utječu na naše raspoloženje, a ako se u takvim sobama čita, može doći i do oslabljenja vida. Rješenje je posvijetiliti sobu.

Soba se može posvijetiliti na više načina. Možete primijeniti jedan od prijedloga, a možete i više kako bi unijeli u sobu bolji ugođaj.

Bijela boja najčešće se preporučuje za posvijetiliti sobu, no s vremenom i bijela boja dobije tamniju notu te je treba obnoviti. Boja ne treba biti nužno bijela. Boja vrhnja, boja bijele kave ili ljuske jajeta, također će posvijetliti sobu.

Koristite mat boju ili satenski finiš na zidovima. Zanimljiva ideja je i da tri zida obojite u bijelo, a jedan u neku kričavu boju, npr. narančastu.

Posvijetliti sobu možete i s reflektirajućom pozadinom. Reflektirajuću pozadinu objesite nasuprot prozora da bi odražavala svjetlost.

Da bi sobu učinili svjetlijom, postavite u nju svjetliji tepih. Tepih može biti i u boji laminata. Ukoliko imate tamniji pod, a u mogućnosti ste ga zamijeniti, zamijenite ga svijetlim laminatom. To će posvijetliti sobu i unijeti u nju ljepši ugođaj.

Ono što će zasigurno povećati svjetlost u sobi su prozori. Ako trebate puno više svjetla u sobi, nego što ga trenutno imate, razmislite o ugradnji još kojeg prozora ili o proširenju postojećeg.

Tijekom dana nemojte se oslanjati na rasvjetu jer neće imati efekta. Ako tijekom večeri soba izgleda tamno, dodajte još rasvjete. Rasvjetu možete dodati i iznad predmeta kao što su: ormarići, slike ili ogledala.

U središte prostorije postavite luster koji će odražavati više svjetla s prozora. Na namještaj također obratite pozornost. Možete ga posvijetliti tapecirajući.

Ako postavite veća ogledala, osim što će posvijetliti sobu, učinit će je i većom. Ako pak stavite manje ogledalo, prostorija će izgledati kao da ima još jedan prozor.

Svjetlije zavjese također će povećati svjetlost u sobi.

Prostoriju stilizirajte u minimalističkom stilu. Što manje stvari manjih dimenzija postavite u sobu to će ona izgledati veće i svjetlije.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Vrh