Održavanje

Kako promijeniti vrećicu za usisivač ?

Jedan od najprljavijih kućanskih poslova kojeg svi vole prebacivati na nekog drugog ukućana je mijenjanje vrećice za usisivač. Budući da to često prebacuju na nekog drugog, zapravo niti ne znaju promijeniti vrećicu.

Vrećicu za usisivač važno je redovito mijenjati kako prašina ne bi zapnula u filteru te bi time došlo do začepljenja.
Što znači redovito mijenjati vrećicu za usisivač?
Vrećica za usisivač trebala bi se mijenjati svaki put kad se ista napuni do pola.

Uz redovito mijenjanje vrećica za usisavač trebalo bi mijenjati i filter. Postoje: ispušni filteri, filteri motora, a određeni broj usisivača koji nemaju vrećicu za usisane tvari, imaju filter spremnika za prašinu.
Filtere je potrebno čistiti kako bi usisivač bio funkcionalan. Neki filteri su perivi, dok neki nisu. Na sebi imaju oznaku te se po njoj zna da li se čiste pod vodom ili ne.

Vrećice za jednokratnu upotrebu
To su papirnate vrećice. Te vrećice kad se na pola napune treba baciti. Nikada je nemojte pokušavati prazniti pa ponovno upotrijebiti.

Platnene vrećice i plastični spremnici
Budući da se njih može ponovno koristiti, ispraznite ih negdje van kuće kako ne bi izazvali ukućanima alergijske reakcije te ponovno zaprljali prostorije.
Nakon što ste ispraznili vrećicu za usisivač ili plastični spremnik u kontejner, očistite ih vrućom vodom. Platnenu vrećicu možete ubaciti i u perilicu rublja te je nakon sušenja ponovno koristiti.

Koraci kako promijeniti vrećicu za usisivač?
1. Dok mijenjate vrećicu, kabel usisivača ne smije biti priključen u utičnicu. Za početak otvorite usisivač na prednjem dijelu gdje se nalazi crijevo.
2. Kad je usisivač otvoren, primijetit ćete gumeni pečat oko otvora vrećice. Taj gumeni pečat pritisnite kako bi lakše izvukli vrećicu iz usisivača.
3. Na izbočenom dijelu nove vrećice vidjet ćete oznaku pomoću koje ćete postaviti vrećicu u usisivač. Gledajte tako da vam se otvor vrećice poklapa s otvorom usisivača kad ćete ga zatvoriti.
4. Kad je vrećica na mjestu kako je bila i ona koju ste bacili, zatvorite usisivač.

Kako izabrati pravu vrećicu za usisivač?
Dovoljno je znati model vašeg usisivača. Naziv tog modela usisivača recite zaposlenom u trgovini s vrećicama za usisivače, zaposlenik će znati koju vrećicu trebate za vaš model usisivača. Ukoliko vam se na usisivaču izbrisao njegov naziv, dovoljno je da donesete karton vrećice u trgovinu za vrećice za usisivače i zaposlenik tamo će vam znati izabrati pravu vrećicu za usisivač.

POPULARNO

To Top