DOM

Kako organizirati ormar s odjećom ?

Uređujemo sobu. Jedan od najvažnijih elemenata u njoj, zasigurno će biti ormar. Na početku, sve će nam stvari naći svoje mjesto u ormaru, ali s vremenom će se stvari unutar ormara gomilati te će im trebati novi prostor.

U ovom članku pronaći ćete kako organizirati ormar s odjećom. Organizirati ormar možete za odjeću i obuću, a možete i za modne dodatke.

Za organiziranje ormara s odjećom potrebno vam je sljedeće:

POLICE

U ormaru kad imate viška majica, a želite ih grupirati po određenoj boji ili stilu, dobro bi bilo da montirate koju policu. Police izrežite kružnom pilom i to tako da budu dužine i širine koje će odgovarati dimenzijama vašeg ormara. Unutar ormara izbušite mjesto gdje će biti nosači polica. Na nosače dodajte policu. Police mogu poslužiti i za obuću s kojom ćete najbolju organizaciju napraviti ako ih prije odlaganja na policu stavite u kutije.

PREGRADE

Pregrade su poput polica, no možete ih pomoću ubodne pile i drugačije oblikovati. Njihova funkcija je da razdvajaju odjeću na polici, a smanjuju i mogućnost da se ista sruši s hrpe, što znači da će vam sve na polici biti  grupirano i složeno na crtu. Ovisno o  visini između dviju polica i širini police, kružnom pilom izrežite pregradu. Po visini ih poredajte na policu te odložite odjeću kako vam odgovara.

kako-organizirati-ormar-s-odjecom-2

LADICE

Za ladice će vam biti potrebne: vodilice (dvije vodilice na jednu policu), 4 letvice, jedna drška te jedna podloga za dno ladice. Ovisno o širini i dužini vašeg ormara, kružnom pilom izrežite letvice i podlogu za ladicu. Čavlima i bušilicom (možete i drvofiksom) složite ladicu pomoću podloge i letvica. Bušilicom pričvrstite ručku za ladicu. Pomoću bušilice i čavlića, pričvrstite vodilice za bočne strane ormara . Kako bi vaše ladice savršeno prianjale na vodilice, koristite glodalicu te pomoću nje napravite udubljenja na bočnim dijelovima ladica. Na vodilice stavite police.

PREGRADE U LADICAMA

Podijelite prostor u ladici kako vam odgovara. Da vam bude lakše, možete olovkom povući liniju tamo gdje planirate smjestiti pregradu za vašu policu. Pregrada unutar ladice možete umetnuti koliko želite. Kod rezanja letvica koje će činiti pregrade, gledajte da vam letvice budu širine one koja odgovara dubini ladice. Kad kružnom pilom izrežete letvice odgovarajućih mjera, drvofiksom ih pričvrstite po zacrtanoj liniji unutar ladice. Nakon toga možete grupirati stvari kako želite.

img_4051

 

Dodatne ideje za organizaciju ormara :

Vješalica na vješalicu

Ukoliko vam je ormar dovoljno visok da se odjeća ne vuče po podu ormara, stavite vješalicu na vješalicu kako  biste uštedjeli prostor. Vješalice postavite kako je prikazano na slici.

kako-organizirati-ormar-s-odjecom-3

Vijak

Ostane li vam prostora u ormaru, možete i izbušiti mjesto za vijak koje će biti poput svojevrsne vješalice.

Kutije za cipele

Ne slažite ih kutiju na kutiju jer će vam to zauzeti previše mjesta. Radije slažite kutije s obućom bočno te tako uštedite na prostoru u vašem ormaru.

1 Komentar

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Vrh