DOM

Kako papigu naučiti pričati ?

Imate papigu za kućnog ljubimca, no ponekad Vam je dosadno samo gledati je i voljeli biste svoju papigu naučiti pričati.

Ako imate više od jedne papige, bit će Vam zahtjevnije naučiti ih pričati jer im je teže tada usmjeriti pažnju na Vas. Prije nego počnete papigu učiti pričati, gledajte da je odmorna i skoncentrirana. Zato je najbolje vrijeme za papigu naučiti pričati ujutro.

Ukoliko papiga nije zainteresirana za učiti pričati, nemojte je siliti jer ćete samo postići suprotan učinak. Pričekajte neki drugi dan i neko pogodnije vrijeme jer ako sad papiga ne želi učiti pričati, ne znači da neki drugi dan neće htjeti.

Kad je papiga spremna za učiti pričati, počnite i Vi. Nemojte je učiti fraze odmah. Za početak počnite s jednom riječi. Tu riječ trebat ćete ponoviti mnogo puta. Glasno i jasno. Riječi koje će papiga najlakše naučiti su riječi koje imaju suglasnike: B, D, K, P i T. Kad papiga pravilno izgovori riječ, nagradite ju sa sjemenkama. Tako ćete je potaknuti da i dalje uči pričati.

Kako papiga ne bi izgubila koncentraciju tijekom učenja pričanja, prekrijte krpom stražnji dio i bočne dijelove kaveza krpom. Tako će lakše držati koncentraciju na Vas.

Budite strpljivi ! Trebat će Vam dosta vremena da naučite papigu pričati , no zabavit ćete se.

Papigu je dovoljno vježbati pola sata dnevno. Ako je vježbate predugo, papigi može postati predosadno te Vas neće uopće slušati.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Vrh