Uređenje

Kako očistiti kovanice?

Kovanice se prenose iz ruke u ruku, od trgovine do trgovine, od novčanika do novčanika te se zaprljaju. Očistiti kovanice treba iz razloga jer se na zaprljanim kovanicama sakuplja mnogo bakterija, a i uvijek je bolji dojam kad nešto platite čistim kovanicama, nego zaprljanim kovanicama.

Postoji nekoliko načina kako očistiti kovanice, a vi izaberite sami na koji ćete način očistiti kovanice.

1.NAČIN

Stavite u posudu 5 grama soli i 2 dl octa. Ako nemate octa, možete koristiti iscijeđeni limunov ili narančin sok. U posudu s octom, limunom ili narančinim sokom stavite kovanice. Gledajte da vam kovanice ne budu jedna na drugoj, već odvojeno jer tada ocat ili sok u kombinaciji sa soli neće očistiti kovanice. Ostavite kovanice u posudi na jednu minutu. Nakon što prođe jedna minuta, uzmite staru četkicu za zube te njome izribajte kovanice. Za kraj, kovanice isperite pod mlazom vode te ih osušite na pamučnoj krpici. Opet će se sjajiti!

2.NAČIN

Uzmite šalicu i Tobasco umak. Stavite dovoljno Tobasco umaka u šalicu kako bi se njime prekrile sve kovanice koje želite očistiti. Nakon toga stavite kovanice u Tobasco umak i pričekajte tri minute. Kad prođu tri minute, oribajte ih starom četkicom za pranje zubi te ih isperite pod mlazom vode. Nakon toga, stavite ih sušiti na pamučnu krpicu i bit će kao nove.

3.NAČIN

Uzmite posudu i u nju stavite kovanice. Te kovanice prelijte limenkom cole. Sve kovanice moraju biti uronjene u colu i ne smiju stajati jedna preko druge. Pričekajte pet minuta. Kad prođe pet minuta, okrenite kovanice na drugu stranu i opet pričekajte pet minuta. Kad prođu i tih pet minuta, izvadite kovanice iz cole te ih operite u vrućoj vodi. Na kraju ih osušite na pamučnoj krpi. Sad će biti ljepše.

 

U prvom i drugom slučaju zbog kiseline u sastojcima, kovanice postanu čišće. U trećem slučaju ugljikov dioksid ispire prljavštinu s kovanica.

POPULARNO

To Top