Vrt

Kako izabrati vrtni alat?

Ako živite u kući, bit će vam neophodno izabrati vrtni alat uz pomoć kojeg ćete održavati: okućnicu, dvorište i vrt. Lako ćete izabrati vrtni alat tek nakon što ste malo bolje pogledali dvorište i donjeli odluku kako ćete ga održavati ili urediti.

Pogledajte koliko je travnate površine na vašem dvorištu, koliko je velika terasa, imate li živicu, posađene voćke, vozila koja možete prati u dvorištu i slično.

Nakon što ste to obuhvatili, znat ćete izabrati vrtni alat. Ono što bi vam moglo trebati od vrtnog alata slijedi u nastavku:

VISOKOTLAČNI UREĐAJ

Poznat je i pod nazivom visokotlačni čistač. Služe za pranje velikih površina kao što su terase, automobili i slično. Imaju veliku snagu čišćenja. Obično su na kotačiće i dugačkih kablova kako bi ih mogli koristiti na svakom djelu dvorišta.

izabrati-vrtni-alat

ŠKARE ZA TRAVU

Škare za travu imaju veliku dvostruku oštricu. Škare za travu, ako imaju kvalitetnu oštricu, mogu poslužiti i kao trimer za živicu.

skare-za-travu

ŠKARE ZA ŽIVICU

Škare za živicu mogu biti: akumulatorske škare, električne škare i benzinske škare. Škare za živicu služe za šišanje živice, ali i oblikovanje živice. Oštrica škara za živicu je dugačka kako bi se njome moglo šišati i oblikovati visoke živice.

skare-za-zivicu

KOSILICA

Od kosilica, na tržištu postoje: motorne kosilice, električne kosilice, akumulatorske kosilice i ručne kosilice. Korisno je nabaviti onu kosilicu koja ima spremnik za pokošenu travu kako bi vam uštedila vrijeme čišćenja pokošene trave. Kosilica je alat na 4 kotača koji uz pomoć ergonomski oblikovane ručke, vozite po travnatoj površini te tako kosite travu bez puno uloženog truda.

izabrati-vrtni-alat-1

PUHAČ LIŠĆA

Puhač lišća je uređaj koji se najviše koristi tijekom jeseni kako bi vam pomogao u čišćenju dvorišta od otpalog suhog lišća. Imaju podesiv volumen zraka kojeg prilagođavate ovisno o tome koliku količinu lišća želite počistiti. Ergonomski dizajnirana ručka na puhalu za lišće služi kako bi se puhalo lakše prenosilo po dvorištu dok se lišće otpuhuje na jednu hrpu.

izabrati-vrtni-alat-puhac-lisca

LANČANA PILA

Od lančanih pila, na tržištu postoje: akumulatorske pile, električne pile i motorne pile. Lančnana pila dobro će vam doći ako kod kuće imate zasađene voćke i ostalo drveće. Lančane pile velike su snage i velike brzine rezanja.

vrtni-alat

POPULARNO

To Top