Ljubav

Kako odabrati pravi poklon za vasu curu ili suprugu za Valentinovo?

kako20odabrati20pravi20poklon20za20vasu20curu20ili20suprugu20za20valentinovo

Uobičajeno je da se na dan valentinova daruje partnera, ali često se nađemo izgubljeni.

Uobičajeno je da se na dan valentinova daruje partnera, ali često se nađemo izgubljeni između onoga što bi trebali napraviti i onoga što nam drugi govore te straha da nećemo izabrati pravi poklon ako smo se već odlučili za takvu gestu. Dan zaljubljenih je jedan dan u godini kada odvajamo vremena za sebe i svog partnera te stavljamo našu vezu na prvo mjesto bez obzira na zaposlenost, obaveze, probleme i sve ostale stvari koje nam ponekad odvuku pažnju ili pokvare raspoloženje. To je dana kada se slavi ljubav.

Svatko zamišlja valentinovo na svoj način i koliko god se možda tuđa ideja valentinova razilazila od vaše, nemojte se time opterećivati. Kada je u pitanju poklon za vašu partnericu, sve ovisi o vašim i njezinim afinitetima. Ako razmislite što je to što ju veseli, znati ćete odabrati pravi poklon. A vi pridonosite samom poklonu time što dajete njoj nešto što govori da ju poznajete, da obraćate pažnju i da joj time želite poručiti nešto što će ona sama znati prepoznati kada ga otvori.

Poklon je znak pažnje, nije obaveza i skuplje nije igra na sigurno. Osim toga, za valentinovo se ne poklanjaju stvari koje bi poklonili partnerici za Božić ili za rođendan. Evo nekoliko ideja predstavljaju prigodne poklone za valentinovo. I zapamtite da svatko ima svoje običaje i shvaćanje; jedno nije veće od drugoga, samo je odraz onoga kako to doživljavate i što smatrate prigodnim.

  • Cvijeće je vjerojatno najpoznatiji poklon i najčešći znak pažnje danas koji možete pokloniti partnerici. Valentinovo prolazi u znaku crvene boje pa su crvene ruže nešto sa čime ne možete pogriješiti. Ipak, ako se odlučite kupiti cvijeće partnerici, najbolje bi bilo da saznate koje je njeno omiljeno cvijeće i kupite njega. Nije svima najdraži cvijet ruža, a malo truda uvijek govori više od crvene boje.
  • Čokolada; nekima vrlo komercijalan i predvidljiv izbor, nemora biti uvijek tako dosadan. Bombonijere su elegantniji i otmjeniji izbor, ali opet je najbitnije znati partneričin ukus. Izbjegavajte birati naslijepo. Ako znate da posebno voli čokoladu ili bombonijeru nekog brenda, odlučite se za nju. Ako mislite za da će ju ugodno iznenaditi čokolada punjena pistacijem, marcipanom, musseom ili pak bijela čokolada, nemojte se ustručavati biti hrabri.
  • Baloni; isprva pomalo smiješan izbor, ali može nasmijati svakoga tko voli balone. Razmislite je li vaša partnerica u nekom trenutku spomenula da joj se takvo nešto sviđa, u šetnji gradom kad ste vidjeli dječije balone punjene helijem ili kad je netko donio vašem prijatelju u bolnicu onaj s natpisom “Get well soon!”.
  • Čestitka; sama ili uz poklon može značiti puno. Nekad je lakše napisati ono što osjećate nego to reći. Uostalom, sama čestitka može biti kupnjena u knjižari, možete ju sami napraviti ili čak dati isprintati (to će vas doći malo više nego kupovna). Djeca u školi šalju ljubavna pisma, zašto ne biste i vi? Ljubavne geste ne poznaju godine.
  • Parfem; jedan od onih poklona koji se smatraju prigodnim za valentinovo jer je miris nešto što privlači partnera i stimulira maštu i osjetila. Parfem nije lako odabrati ako se ne razumijete u njih ili ako ne znate ciljano koji vaša partnerica želi. Sami ćete znati kada je ovo pravi izbor za vas.
  • Donje rublje; još jedan čest pokon, pogotovo za prvo valentinovo koje provodite skupa. Donje rublje crvene boje nestane iz trgovina svake godine oko valentinova pa ako se odlučite na to, morate požuriti. No, crvena nije jedina moja koju možete odabrati. Ovdje morate uzeti u obzir stil vaše partnerice koliko i ono što se vama sviđa. Zapamtite da i ovim poklonom šaljete određenu poruku vašoj partnerici.
  • Nakit; nešto čemu ni jedna žena ne može odolijeti je svakako nakit. Naušnice, ogrlica, narukvica, prsten…to je u potpunosti vaš izbor. Važno je znati ono što se sviđa vašoj partnerici i moći prepoznati stil nakita koji inače nosi te pronaći to u onome što namjeravate kupiti. Nikad ga nemojte kupovati na silu ili naslijepo; ako niste sigurni što ni kakvo, radije se odlučite za nešto drugo.

Do sada ste već primjetili da koliko god navedeni pokloni bili prepoznatljivi, za svakoga će oni biti nešto drukčije. Dajte mašti na volju. Bitno je da znate prepoznati svoju partnericu u onome što joj namjeravate pokloniti.

POPULARNO

To Top