Obitelj

Kako odabrati poklon za očev dan?

Uz majčin dan koji nam je svima dobro poznat, postoji i dan očeva. Slavi se najčešće treće nedjelje u lipnju. Majke zauzimaju posebno mjesto u našim životima, a očevi? Zaslužuju li i oni svoj dan i poklon kojim ćemo ih razveseliti? Želimo vam uštedjeti vrijeme te pomoći odabrati poklon kojem će se svaki otac zasigurno razveseliti, a da to nije kravata, košulja, novčanik, sat ili parfem. Svakom ocu ovaj će poklon biti koristan, a razviti će i njegovu kreativnost, savjeti su portala zinello.hr.

1. Trimer za vrt

Ukoliko imate dvorište i vaš otac voli provoditi vrijeme u tom dvorištu, onda svakako izaberite neki od vrtnih alata. Trimer za travu je možda najkorišteniji alat pošto trava relativno brzo raste. Ako dvorište nije veliko ili možda nije potreban tako snažan stroj kao što je trimer, razmislite o kosilici za travu s košarom. Ona će dvorište držati urednim, a istovremeno će prilikom košnje prikupiti svu travu u košaru.

2. Kofer s alatom

Kofer s alatom je “must have” za svakoga muškarca. Najbolji je kofer onaj koji sadrži što više i što raznovrsnije alate kako bi se s njima moglo obavljati što raznovrsniji poslovi. Čekić, kliješta, ravni odvijač, križni odvijač i nekoliko osnovnih ključeva (veličine 13, 15, 17 i 19 su obvezne) bit će sasvim dovoljni za održavanje doma. Ako u kofer ubacite još, recimo, jedan akrilni silikon i pripadajući pištolj, za relativno skromnu svotu dobit ćete sve što treba za odlično održavanu kuću i uređaje u njoj.

3. Polirka za automobil

Neki očevi uz svoju obitelj, jako su vezani i uz svoje ljubimce na četiri kotača pa tako ova polirka predstavlja savršen poklon. Polirku je vrlo jednostavno koristiti, a zasigurno će i razveseliti svakoga muškarca koji voli da mu se automobil sjaji kao nov. Najbolje u cijeloj priči je cijena: dobru polirku na ovoj poveznici možete kupiti već za 70-ak dolara.

4. Nož i vilica za roštilj

Ako voli kuhati ili peći roštilj svakako mu treba adekvatna oprema, nož i vilica za roštilj. Kvalitetnih i povoljnih ih ima ovdje, a ne zaboravite niti na ovaj zgodan dodatak, kojim ćete prije zapaliti vatru.

5. Aparat za brijanje

Kvalitetan aparat za brijanje idealan je dar jer se koristi gotovo svakodnevno. Pritom pažljivo birajte, jer otac možda više preferira brijač s britvicama. U tom slučaju vrijedi pravilo: što više britvica, brijanje će biti kvalitetnije i ugodnije.

6. Laserski metar

Laserski metar je vrlo inovativan gadget kojim se može precizno izmjeriti bilo koji prostor ili udaljenost. Radi na principu laserske zrake koja mjeri prosto i izmjerenu udaljenost prikazuje na samom ekranu laserskog metra. Evo ovdje jednog prilično jeftinog, odlično će poslužiti u svakoj prilici.

7. Akumulatorska bušilica-odvijač

Aku bušilica, odnosno odvijač je alat kojim se voli služiti svaki muškarac, a zbog svog jednostavnog korištenja ne rijetko ga koriste i žene. Alat koji će vam pomoći pričvrstiti rasklimanu stolariju ili kojim ćete jednostavno objesiti sliku na zid. Uz malo prakse i volje, njome ćete moći čak pregraditi prostoriju pomoću gipsanih ploča ili napraviti nove police u sobi.

8. Višenamjenski alat

Ako želite imati jedan alat koji zamjenjuje večinu u kućanstvu, onda je to ovaj. Višenamjenski alat je alat koji je praktičan za male kućanske poslove poput brušenja, bušenja, šmirglanja te ostalih manjih popravaka i radova.

Gotovo svaki muškarac, otac ili suprug treba ovakav poklon koji će koristiti njemu, ali i cijelom kućanstvu. Praktični su, pristupačni i nadasve korisni, a usput ćete steći neke nove vještine na koje ćete biti ponosni.

POPULARNO

To Top