Veze

Kako prekinuti vezu na daljinu?

kako-prekinuti-vezu-na-daljinu

Prekinuti vezu s nekime zna biti dosta komplicirano. Prekidajući proces postaje još kompliciraniji ako se par nalazi u „vezi-na-daljinu“.

Prekinuti vezu s nekime zna biti dosta komplicirano. Prekidajući proces postaje još kompliciraniji ako se par nalazi u „vezi-na-daljinu“. Naravno je moguće prekinuti takvu vezu bez prevelike štete za oba partnera. Naučite kako čitajući ovaj članak.

Pripremite skriptu. U skriptu autor sastavlja svoje misli koje će na kraju pročitati sebi naglas pa ako je ok možete to napraviti svom partneru. Možete to napisati u sastavku i rečenicama kao govor,te na taj način prenijeti svome partneru, iako bi to možda moglo biti malo neprirodno, ali ste barem sigurni da ćete izgovoriti sve što želite reći.

Važna stvar prije nego uopće kontaktirate vašeg partnera je posložiti sebi stvari u glavi, posložite misli, i sve to zapisati, kao natuknice, od najmanjih stvari do onih najvećih. Svrha je izricanja svih važnih stvari bez da zaboravite na nešto.

Prekid preko telefona. Pošto vas udaljenost sprečava da pričate licem u lice, druga najbolja stvar je telefon. To je i najbolji način da se prekine „veza-na-daljinu“. Nemojte prekinuti preko poruka na računalu, SMS-a, e-mail, ili poštanskog pisma.

Zovite u vrijeme kada odgovara i vama i partneru. To će spriječiti nepotrebne smetnje kao što su ispiti, posao, ili juha koja vam kipi i proljeva se po kuhinji pa gubite koncentraciju i fokus s onoga što ste htjeli reći.

Prekidni razgovori često znaju trajati dosta dugo tako da si osigurate da nigdje ne kasnite i da imate dovoljno vremena.

Bacite bombu“. Postupno, pazeći da ste na početku razgovora već aludirati na kojoj temi ćete završiti. Nakon što ste došli do svoje poruke (tj., “Prekidamo”), strpljivo objasnite svoje razloge za svoju odluku. Recite partneru što ste pokušali učiniti kako bi prevladali vaše poteškoće. Ne skrivajte ništa i ono najvažnije kažite partneru kako se i vi osjećate prema vlastitoj odluci koju ste donijeli. Govorite mirnim, neutralnim glasom.

Dopustite partneru da odgovori. Slušajte njegov odgovor, toliko bar možete napraviti. Prirodno je da će se partner osjećati povrijeđeno i ljutito te se možda počne ponašati antagonistički prema vama. Ali nemojte zamjeriti; to bi moglo samo pogoršati situaciju.

Ostanite vjerni svojoj odluci. Pokušajte izbjeći osjećaj sažaljenja ili krivice. Lakše će biti za oba partnera ako prekinu komunikaciju na neko vrijeme. Tišina će vam dopustiti oboje da krenete dalje.

Prekidanje takvih veza ne mora uvijek biti najbolje rješenje za trenutnu situaciju. Međutim, postoje slučajevi u kojima je to jedino i neizbježno rješenje. Ako imate na umu savjete ovog članka, prekid bi vam trebao manje bolan za oboje.

POPULARNO

To Top