Veze

Kako reagirati pri prvom poljupcu?

kako-reagirati-pri-prvom-poljupcu

Samo ljubljenje može biti izuzetno težak čin dok se ne dobije osjećaj ugode prema sebi ili partneru/partnerici.

Samo ljubljenje može biti izuzetno težak čin dok se ne dobije osjećaj ugode prema sebi ili partneru/partnerici. Znajte da vas ništa ne može u potpunosti pripremiti na poljubac i da je svaki spontani poljubac onaj s najviše osjećaja.

Najveća panika u svakoj osobi prije prvog poljupca je misao o reakciji osobe koju bi htjeli poljubiti. Postoje neki pokazatelji na osobi koja očekuje da ju poljubite, i ako vidite barem jedan od njih ili čak kombinaciju takvih, obavezno poljubite tu osobu.

POKAZATELJI

  • Oči postaju mekane i teške
  • Kontakt očima je konstantan
  • Glava se blago počinje naginjati
  • Lagano grickanje ili lizanje donje ili gornje usne
  • Fizički kontakt s vama je iznad prikladnog za normalan razgovor
  • Jednostavan razgovor se zaustavi, dolazi do neugodne tišine, ali kontakt očima je još prisutan
  • Vaš partner/partnerica se smješka zbog bilo kojeg gore navedenog pokazatelja Također kako bi vašem partneru/partnerici dali do znanja da ju/ga želite poljubit, pokažite to na ovakav način.
  • Opustite svoje oči kako bi vam izgledale „nasmijane“
  • Napravi kontakt očima dužim nego inače
  • Pronađi način kako suptilno, ali naravno s poštovanjem, dodirnuti ili primiti vašeg partnera/partnericu

Ukoliko ste probali sa ovim gore pokazateljima, ali ste i dalje nesigurni u želje osobe koju želite poljubiti, onda nije krivo čak ni pitati dali bi poljubac bio dostojan. Čak i odobravanje takvog poljupca gubi magiju samog. Ljepše je osjetiti tu magiju nego pitati dali ona uopće postoji.

Ako ste dobro procijenili situaciju i vidite sami da je poljubac neizbježan, jedino na što se morate koncentrirati je ”tajming”, zato što u korist vam ide da se „nađete na pola puta“ jer to je najbolji način za fizičko povezivanje s partnerom/partnericom.

Ovo su neki koraci koje možete pratiti pri samom kretanju u poljubac. Imajte na umu da poljubac koji dijelite s nekim je jedinstven kao i vaš odnos s tom osobom. Naravno, slijedite svoje instinkte i po želji pratite neke od ovih smjernica.

Uspostavite fizičku vezu sa stavljanjem vaše ruke na partnerovo tijelo. Mjesto dodira ovisi o vašoj osobnoj dinamici. Možete ju nježno pogladit po licu, staviti joj ruku na vrat, oko struka….. Samo je bitno ostati izvan dijelova tijela „visokog rizika“ kako biste pokazali da je vaša zainteresiranost za ljubljenje, a ne sistematski pregled cijelog tijela….

Ne gubite kontakt očima. Oči su čest pokazatelj želje za poljupcem, ali i jasno daju signal da je i vaša želja jaka. Vaše oči mu/joj same govore koliko vam se sviđa i koliko ju/ga želite poljubiti.

Kada krenete u poljubac, morate napraviti dovoljno mjesta i vremena da vaš partner/partnerica stigne reagirati. Točnije da stigne namjestiti glavu i cijelo tijelo kako bi primila i vratila poljubac. Ali o tome ne trebate razmišljati uopće, samo ne treba prenaglit.
Kad dođe do samog poljupca, pratite ritam osobe s kojom se ljubite, njezin/njegov način disanja te usporite ili ubrzajte intenzitet ukoliko vam se ne sviđa, ali do one mjere da oboje osjećate ugodu.

Zapamtite da poljubac gradite oboje. Jedno drugoga „učite“ i „trenirate“ kako bi vam bilo što ugodnije i senzualnije. Postoji jedna dobra stara izreka: „Praksom do savršenstva!“

POPULARNO

To Top