e-Kako | Homepage
Kako napraviti rižino brašno ?

Kako napraviti rižino brašno ?

0 Komentara 🕔01.pro. 2018

Rižino brašno najviše se koristi u indijskoj kuhinji za pripreme grickalica. Ova namirnica odlična je zamjena za ljude koji ne podnose gluten, a često koriste brašno prilikom pripreme jela.

Rižino brašno dobiva se finim mljevenjem riže. Za razliku od najčešće korištenog – pšeničnog brašna upija više tekućine. Što znači da se prilikom zgusnjivanja, tekućina neće odvojiti od ostalih sastojaka.

U kuhinji se koristi kao sredstvo za zgušnjavanje, za dijetetske tjestenine, te dodatak prehrani za manju djecu.

Bit će vam potrebno 1 do 4 šalice riže. Ako spremnik blendera planirate napuniti s većom količinom, vjerojatno nećete dobiti finiju strukturu brašna te će vam se pojedina zrna čak i zadržati na stijenci blendera.

Treba napomenuti da je od velike važnosti koristiti snažan blender jer se radi o tvrdim zrnima. Ako je blender namijenjen usitnjavanju voća za smoothieje, neće vam biti koristan u izradi rižinog brašna.

Rižu koju želite preraditi u brašno, operite 2 puta vodom. Nakon toga stavite je u treću vodu te je držite tako 3 sata. To će pomoći da se riža lakše usitni tj. preradi u brašno.

Kad prođu tri sata, ocijedite rižu te je raširite u tankom sloju po pamučnoj krpi da se osuši. Kako bi riža izgubila višak vlage, držite je na krpi 20 do 30 minuta.

Nakon toga stavite rižu u blender te je miksajte 3 do 4 minute. Ako želite što finiju strukturu brašna, miksajte rižu dulje.

Da i dobili što finiju strukturu rižinog brašna, prosijajte je kroz sito.

Rižino brašno možete koristiti za zgusnuti juhu te za umake.

Preostalo brašno koje ne želite odmah koristiti, pospremite u hermetički zatvorenu posudu. Ako rižino brašno ne skladištite u hermetički zatvorenu posudu, može postati pljesnivo.

Brašno od smeđe riže može trajati do 5 mjeseci. Brašno od bijele riže, ako se pravilno skladišti, može imati neograničen rok trajanja. Brašno smeđe riže ima nešto jači okus, nego brašno bijele riže.

Pozabavite se receptima čiji sastav uključuje rižino brašno i uživajte!

Similar Articles

Kako napraviti sirove čoko kocke?

Kako napraviti sirove čoko kocke? 0

Pogledajte kako napraviti ukusne i zdrave čoko kocke! Sastojci: 1 banana 100 g bademove pulpe 100 g zobenog brašna

Kako napraviti bademovo mlijeko?

Kako napraviti bademovo mlijeko? 0

Pogledajte kako napraviti zdravo bademovo mlijeko! Sastojci: 150 g badema 800ml vode prstohvat himalajske soli 15 ml ekstrakta vanilije 4 datulje

Kako napraviti koktel “Cuba Libre”?

Kako napraviti koktel “Cuba Libre”? 2

Pogledajte što vam sve treba za ukusan koktel Cuba Libre! Za pripremu koktela Cuba Libre: nekoliko kockica

Kako očistiti šipak?

Kako očistiti šipak? 0

Pogledajte kako najlakše očistiti šipak!

Kako odvojiti žumanjak od bjelanjka?

Kako odvojiti žumanjak od bjelanjka? 0

Ukoliko imate plastičnu bocu, s lakoćom ćete odvojiti žumanjak od bjelanjka i pritom zabaviti ukućane

Nema komentara

Nema komentara još!

Nitko još nije ostavio komentar na članak!

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja su obavezna. *

Oglašavanje

VermaHr
AOB
Udruga Nina
mojstan.net
Sapica
itonijesve.com
HappyDot
Poslovna večera