Hrana i piće

Kako napraviti prljavu tortu (dirt cake)?

kako-prljava-torta-1

Napravite tortu koju će klinci obožavati!

Napravite tortu koju će klinci obožavati!

Sastojci, potrebni za pripremu torte, su:
[list][item icon=”10003″ ]800 ml mlijeka[/item]
[item icon=”10003″ ]2 pudinga od vanilije[/item]
[item icon=”10003″ ]113g omekšalog maslaca[/item]
[item icon=”10003″ ]225g krem sira (abc sir, Philadelphia)[/item]
[item icon=”10003″ ]240g šećera u prahu[/item]
[item icon=”10003″ ]455g tučenog vrhnja (slatko vrhnje ili vrhnje za šlag)[/item]
[item icon=”10003″ ]nekoliko pakiranja sendvič keksa (tamni keksi za izgled zemlje poput Oreo keksa, svjetliji keksi za izgled pijeska), gumeni bomboni (crvi, bube…)[/item][/list]

kuhinja-icon Priprema:
U posudi izmiksajte mlijeko i puding. U drugoj posudi izmiksajte maslac i krem sir dok ne postane pjenasto. Miksajte srednjom brzinom. Zatim dodajte šećer u prahu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Sve to dodajte u puding i dobro izmiksajte. Smjesu prebacite u lonac i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje kako ne bi nastale grudice. Nakon cca 20 minuta, smjesa će se zgusnuti. Idući korak je hlađenje smjese. Stavite lonac u hladnu vodu i miješajte dok se ne ohladi. Zatim istucite slatko vrhnje (ili vrhnje za šlag) i umiješajte u kremu (ne miksati!).

kako-prljava-torta-2

Kekse izmiksajte u mikseru. Nije ih potrebno odvajati od kreme jer se bijela krema (kod Oreo keksa) miksanjem ‘’izgubi’’. Zatim u posudu slažite red kreme pa red mljevenih keksa, red kreme pa red keksa i tako u nekoliko slojeva pazeći da je sloj keksa zadnji.

kako-prljava-torta-3

Na vrh poslažite gumene crve i bube. Od fondanta možete izraditi cvjetiće, travu, leptire, mrave, kamenje i slično! Gumene bombone možete naslagati i unutar torte, ali pazite da ne dodiruju kremu nego da se nalaze isključivo u sloju keksa jer će se inače bomboni otopiti i pustiti boju te pokvariti okus kreme! Tortu je potrebno hladiti nekoliko sati ili preko noći prije posluživanja!

kako-prljava-torta-4

Tortu možete slagati u prozirnoj posudi kako bi se vidjeli slojevi, u velikoj tegli za cvijeće ili u malim teglicama za svakog gosta posebno! Varijacija je puno, međutim za koju god se odlučite, oduševljenje gostiju, posebno onih najmlađih, je zagarantirano!

kako-prljava-torta-5

POPULARNO

To Top