Hrana i piće

Kako napraviti Indijski Curry?

Postoji više vrsta currya koji se međusobno razlikuju po sastojcima. Ovdje ćemo vam opisati kako se radi Indijski Curry. Tri osnovna sastojka za Indijski Curry su: luk, češnjak i đumbir, a ostale sastojke koje još trebate staviti možete saznati kroz ovaj tekst.

PRIPREMA INDIJSKOG CURRYA

Zagrijte ulje na tavi na srednje jakoj vatri. Odaberite ulje koje vama paše. U Indiji za tu primjenu koriste Ghee. Ghee je maslac poznat u Indiji o kojem smo već pisali u članku: KAKO NAPRAVITI GHEE?. Indijski Curry je jako začinjen, ali se može improvizirati, pa možete sami izabrati kombinaciju začina.

Nasjeckajte 1 luk na debljinu od 1.5 cm te ga bacite na ulje. Što ćete duže miješati luk na tavi, to će Curry biti bogatiji. Savjetuje se vrijeme 5 do 10 minuta. To je vrijeme u kojem bi luk trebao poprimiti zlatnu boju.

Nakon što luk odstoji 3 minute na tavi, dodajte mu 2 – 3 režnja češnjaka. Na to treba dodati i jedan đumbir veličine 6 cm. Fino nasjeckajte đumbir i uz njega dodajte i prstohvat soli.

Luk, češnjak i đumbir smatraju se trojstvom indijske kuhinje, kao što su: luk, mrkva i celer trojstvo francuske kuhinje.

Nakon što ste pomiješali: luk, češnjak i đumbir, dodajte jednu žlicu čilija u prahu, crvene paprike, kardamona, kurkuma, cimeta ili currya u prahu. Nakon što se svi sastojci sjedine dodajte pola žlice soli. Dobro pomiješajte sve sastojke te kuhajte još 2 do 3 minute.

Ako nema tekućine u tavi, dodajte još 2 do 3 žlice vode kako bi spriječili spaljivanje.

Na samom kraju, treba dodati nešto što će zgusnuti Indijski Curry. To mogu biti dvije šalice nasjeckanog špinata, 1 šalica nezaslađenog jogurta te pola šalice pirea od rajčice. Po želji dodajte i prstohvat soli.

Miješajte Indijski Curry tako dugo dok ne postane dovoljno gust. Dobro je ako će vam se voda odvojiti od ulja.

Glavna jela uz koja se savršeno uklapaju uz Indijski Curry su: pileća prsa, škampi ili janjetina. Povrće koje ide uz Indijski Curry: patlidžan ili krumpir. Dobar je i za posluživanje preko riže.

POPULARNO

To Top