Hrana i piće

Kako napraviti macaronse od kave ?

Macaronsi su kolačići koji su se počeli peći u Francuskoj. Lijepih su pastelnih boja i slatkih okusa. Kolačići kao što su macaronsi najčešće se jedu uz kavu, pa zašto onda ne napraviti macaronse od kave?

Sastojci potrebni za macaronse od kave:
– 70 grama blanširanih badema
– 1 šalica šećera u prahu
– 2 bjelanjka
– 53 grama kristal – šećera
– pola žličice kave
Sastojci potrebni za kremu:
– ¼ žličice kave
– 50 grama margarina

Prije pripreme smjese, pećnicu je potrebno zagrijati na 180 stupnjeva.

1) Bademe sameljite što sitnije.
2) Usitnjenim bademima dodajte šećer te sve zajedno usitnite – najbolje će vam pomoći mlinac za orahe.
3) Da bi vam smjesa bila što finija, stavite je u sito kako bi je pročistili od krupnijih komadića.
4) Ponavljajte postupak prositnjavanja, sve dok vam ne ostanu dvije žlice smjese.
5) U tu smjesu umutite bjelanjke i šećer u prahu. Svi sastojci trebaju se ravnomjerno sjediniti.
6) Smjesu treba tuči 6 minuta. Uzmite mikser koji ima mogućnost podešavanja brzine te prve dvije minute miksajte u prvoj brzini, zatim druge dvije minute miksajte u drugoj brzini te zadnje dvije minute miksajte na najvećoj brzini vašeg miksera.
7) Smjesi koju ste miksali dodajte kave te miksajte još 30 sekundi.
8) Ulijte sastojke u posudu za pečenje.
9) Špahtlicom poravnajte smjesu.
10) Uzmite čašu promjera 7 cm te pomoću nje radite oblike za macarons keksiće.
11) Napravljene oblike keksića stavite na papir za pečenje.
12) Macaronse treba peći na 180 stupnjeva 15 minuta.

Priprema kreme:
1) Rastopite kavu dodajući joj ¼ žličice vruće vode. Zatim dodajte margarin.
2) Smjesu stavite u posudu za pečenje i poravnajte špahtlicom.
3) Pecite 13 minuta na 180 stupnjeva. Tijekom tih 13 minuta, okrenite koji puta sastav kreme na drugu stranu.
4) Kad izvadite smjesu, pričekajte da se ohladi i smjesa i polovice kolačića macaronsa.
5) Kad se ohlade namažite polovice keksa te ih spojite kao sendvič.
6) Kekse zamotajte u plastičnu foliju te ih stavite u hladnjak.

Nakon što su kekse odstajale 24 sata u hladnjaku, spremne su za serviranje.

1 Komentar

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh