M&M bombone već ste imali priliku jesti, a M&M kolače?
Odlična baza za M&M bombone bit će ona koja se priprema i za chocolate chip cookies kolače. Samo što će komadiće kolače zamijeniti M&M bomboni.
Sastojci potrebni za M&M kolače:
- šalica i pol brašna (187 g)
- pola žlice sode bikarbone (2,5 ml)
- pola žlice košer soli ( 2,5 ml)
- pola šalice maslaca sobne temperature (113 grama)
- pola šalice granuliranog šećera ( 100g)
- pola šalice smeđeg šećera ( 100g )
- 3 žlice instant pudinga vanilije ( 45 ml)
- 1 žlica kukuruznog škroba ( 5 ml)
- 1 veliko jaje ili 2 mala
- 1 žličica ekstrakta vanilije (5 ml)
- šalica ili šalica i pol M&M bombona
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Za početak pomiješajte suhe sastojke. Pomiješajte zajedno u zdjelu: brašno, sodu i sol. Miješajte ih dok se dobro ne sjedine. K´tome dodajte još instant puding od vanilije što će držati kolače mekanima nekoliko dana. Poslije toga preporučuje se dodati 1 žlicu ( 5 ml) kukuruznog škroba. Kukuruzni škrob će pomoći da kolači budu gušći.
U drugoj zdjeli pripremit ćete kremu za M&M kolače. Dodajte maslac i šećer. Promiješajte električnim mikserom dok maslac ne postane mekan. Nakon toga umiješajte jaja i ekstrakt vanilije. Preporučuje se da odvojite bjelanjak od žumanjka u smjesu za M&M kolače. Tako se smjesa neće razdvajati.
Sljedeći korak je da pomiješate sve mokre i suhe sastojke. Smjesa tijesta treba biti glatka.
U smjesu umiješajte M&M bombone. Poslije toga, tijesto neka miruje 30 minuta. To će omogućiti kolačima da zadrže bombone u tijestu kako ne bi ispadali kad kolači budu gotovi.
Kad prođe pola sata, postavite kolače na pleh. Preporučuje se da na pleh prije kolača postavite papir za pečenje kolača. Žlicom postavljajte kolače na pleh, tj. papir za pečenje. Između kolača ostavljajte razmak.
Pecite M&M kolače 8 – 12 minuta. Trebaju postati smeđe boje. Kad ih izvadite iz pećnice, neka se ohlade 15 minuta prije serviranja.