Hrana i piće

Kako napraviti pitu od jabuke u jabuci ?

Kako se voćna salata može servirati u lubenici, tako se može i pita od jabuke u jabuci. Zvuči neobično, no imat ćete nešto zdraviji desert s manje tijesta, a više jabuke. To je desert koji će ujedno i dekorirati vaš stol, a brzo je gotov.

SASTOJCI:

  • 4 jabuke srednje veličine
  • 4 žlice bijelog šećera
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica cimeta
  • sok od limuna
  • ohlađeno tijesto ( oko 0,3 cm debljine)

Pećnicu zagrijte na 180°C. Jabuke operite hladnom vodom i obrišite papirnatim ručnikom. Da bi nastala pita od jabuke u jabuci potrebno je odrezati plošku s peteljkom. A nakon toga žlicom za sladoled izvaditi meso jabuke kako bi ste dobili šuplju jabuku, tj. kako bi jabuka dobila izgled zdjelice u koju ćete dodati sastav pite od jabuke.

Dijelove jabuke koje ste izvadili stavite u jednu zdjelu. Nakon toga, limunovim sokom premažite unutrašnje dijelove šupljih jabuka kako one ne bi potamnile. Izvađene dijelove jabuke narežite na komadiće te ih pomiješajte sa šećerom. Nakon toga dodajte i brašno.

Pita od jabuke u jabuci, ne bi imala okus prave pite bez mljevenog cimeta u smjesi. Zato dodajte i 1 žlicu cimeta. Dobro promiješajte smjesu.

Nakon toga jabuke napunite s 3 ili 4 žlice smjese. Nemojte napuniti jabuke do vrha ili preko vrha jer ćete na vrh postaviti tijesto.

Koristite nož za kolačiće ili običnim nožem izrežite poklopac od tijesta za jabuku. Tijesto stavite na vrh otvorenog dijela jabuke. Tijesto postavite onako kako biste postavili platno na staklenku džema prilikom zatvaranja staklenke.

Pita od jabuke u jabuci treba se peći 30 do 40 minuta. Kora tijesta treba postati zlatno smeđa. Kad izvadite jabuke iz pećnice, pričekajte da prođe 10 minuta kako bi se ohladile.

Pitu od jabuke u jabuci poslužite toplu, s cimetom ili šećerom posipanim po vrhu gdje se nalazi tijesto.

 

POPULARNO

To Top