Želite li probati nešto ne svakidašnje? Donosimo vam recept iz Afganistana. Afganistanski bolani, tj. punjeni kruh.
POTREBNI SASTOJCI :[doubleparagraphleft] Tijesto :
- tri šalice glatkog brašna
- 1 šalica tople vode
- 1/2 vrećice kvasca
- 1 puna žličica soli [/doubleparagraphleft][doubleparagraphright] Nadjev :
- 4 ili 5 krumpira
- 1 mladi luk
- sol
- papar
- crvena paprika [/doubleparagraphright]
PRIPREMA:
Tijesto – Pomiješati suhe sastojke i dodati šalicu mlake vode i zamijesiti tijesto kao za pizzu. Ostaviti na toplom mjestu da se diže 1h. Nakon toga premijesiti i napraviti 4 kuglice veličine dlana i zamotati ih u plastičnu foliju kako se ne bi sasušile i ostaviti odmoriti 10-15min. Zatim razvaljati tijesto u obliku kruga. Nadjev se puni na jednu polovicu i mota ovisno o želji. Ili samo preklopiti i stisnuti krajeve da ne bi iscurilo ili u obliku trokuta.
Nadjev – Krumpir oguliti i narezati na sitne kockice i skuhati. U zdjelu pomiješati krumpir i sitno nasjeckani mladi luk ( stavite količinu ovisno o svojim željama). Također možete dodati malo maslaca no ja ga nisam stavljala. Začiniti sa solju, paprom i malo crvene paprike, može i kurkuma tko voli. Peče se do zlatne / smeđe boje u tavi na dubokom ulju i to je to!Brzo jednostavno i meni jako fino uz jogurt umak po vašoj želji. Dovoljan je jedan za laganu večeru po osobi ili dva tko voli više papati 🙂
P.S. U vrijeme pripreme je uračunato sveukupno vrijeme izrade tijesta, dizanja tijesta, nadjeva i prženja!
VAŠA KUHARICA: Skinny chick travelling
Dobar tek !