Hrana i piće

Kako napraviti prljavu tortu (dirt cake)?

kako-prljava-torta-1

Napravite tortu koju će klinci obožavati!

Napravite tortu koju će klinci obožavati!

Sastojci, potrebni za pripremu torte, su:
[list][item icon=”10003″ ]800 ml mlijeka[/item]
[item icon=”10003″ ]2 pudinga od vanilije[/item]
[item icon=”10003″ ]113g omekšalog maslaca[/item]
[item icon=”10003″ ]225g krem sira (abc sir, Philadelphia)[/item]
[item icon=”10003″ ]240g šećera u prahu[/item]
[item icon=”10003″ ]455g tučenog vrhnja (slatko vrhnje ili vrhnje za šlag)[/item]
[item icon=”10003″ ]nekoliko pakiranja sendvič keksa (tamni keksi za izgled zemlje poput Oreo keksa, svjetliji keksi za izgled pijeska), gumeni bomboni (crvi, bube…)[/item][/list]

kuhinja-icon Priprema:
U posudi izmiksajte mlijeko i puding. U drugoj posudi izmiksajte maslac i krem sir dok ne postane pjenasto. Miksajte srednjom brzinom. Zatim dodajte šećer u prahu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Sve to dodajte u puding i dobro izmiksajte. Smjesu prebacite u lonac i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje kako ne bi nastale grudice. Nakon cca 20 minuta, smjesa će se zgusnuti. Idući korak je hlađenje smjese. Stavite lonac u hladnu vodu i miješajte dok se ne ohladi. Zatim istucite slatko vrhnje (ili vrhnje za šlag) i umiješajte u kremu (ne miksati!).

kako-prljava-torta-2

Kekse izmiksajte u mikseru. Nije ih potrebno odvajati od kreme jer se bijela krema (kod Oreo keksa) miksanjem ‘’izgubi’’. Zatim u posudu slažite red kreme pa red mljevenih keksa, red kreme pa red keksa i tako u nekoliko slojeva pazeći da je sloj keksa zadnji.

kako-prljava-torta-3

Na vrh poslažite gumene crve i bube. Od fondanta možete izraditi cvjetiće, travu, leptire, mrave, kamenje i slično! Gumene bombone možete naslagati i unutar torte, ali pazite da ne dodiruju kremu nego da se nalaze isključivo u sloju keksa jer će se inače bomboni otopiti i pustiti boju te pokvariti okus kreme! Tortu je potrebno hladiti nekoliko sati ili preko noći prije posluživanja!

kako-prljava-torta-4

Tortu možete slagati u prozirnoj posudi kako bi se vidjeli slojevi, u velikoj tegli za cvijeće ili u malim teglicama za svakog gosta posebno! Varijacija je puno, međutim za koju god se odlučite, oduševljenje gostiju, posebno onih najmlađih, je zagarantirano!

kako-prljava-torta-5

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh