Moda i stil

Kako održavati torbice?

kako-cistiti-torbicu

Kožne torbice koje nećete nositi neko vrijeme dobro na­mažite vazelinom i ostavite da koža upije potrebnu masnoću.

Kožne torbice koje nećete nositi neko vrijeme dobro na­mažite vazelinom i ostavite da koža upije potrebnu masnoću. Tada torbu istrljajte vunenom krpom, a nakon toga pamuč­nom. Na kraju još jednom ko­žu premažite tankim slojem vazelina koji će služiti kao za­štita. Ako na torbi postoji me­talna brava, naprašite je s ma­lo talka.

Torbice od svijetle kože očistite ovako: operite ih pa­steriziranim mlijekom koje či­sti i vraća sjaj takvoj koži. Kožne torbe još nove zaštitite od mrlja, od vode tako da ih pastom za cipele i dobro ulaštite. Ako torbica izgubi oblik, a koža izgleda smežurano i bez sjaja zato što se previše natopila vodom dok ste šetali po kiši, prekrijte torbicu flanelastim krpicom i prijeđite iznad nje glačalom na paru. Koža će opet biti napeta i sjajna.

Torbica od antilopa

Torbicu od antilopa mo­žete očistiti alkoholom pa kad se koža osuši istrljati finim staklenim papirom. Ili je mo­žete oprati blagom otopinom deterdženta za pranje osjetlji­vog rublja. Ostavite je da stoji preko noći, a ujutro je iščet­kajte i poprskajte sprejom za impregnaciju antilop-cipela.

Torbice od drugih materi­jala

Torbicu od plastike ili skaja očistite krpom namoče­nom u sapunicu. Istrljajte je, isperite i obrišite mekom kr­pom.Torbicu od pruća, slame ili lika očistite mekom spužvastom krpom namočenom u vodu i blagi deterdžent (ili ocat). Dobro protrljajte unu­trašnjost torbice, remen i vanj­ske stranice. Pazite da vam pokreti ne budu presnažni ka­ko ne biste oštetili osjetljivi materijal. Nakon pranja torbi­cu ostavite da se osuši.

POPULARNO

To Top