Običaji

Kako napraviti tulum iznenađenja?

kako-pripremiti-tulum-iznenadenja

Najvažniji element tuluma iznenađenja je samo iznenađenje, pa zato slijedite ove korake kako bi sve odlično i bez greške napravili.

Najvažniji element tuluma iznenađenja je samo iznenađenje, pa zato slijedite ove korake kako bi sve odlično i bez greške napravili. Osoba za koju radite tulum, bilo da ima rođendan i neki razlog za slavlje je počasni gost. Oko te osobe se sve vrti i događa, pa se stoga morate maksimalno prilagoditi njoj.

1. Mjesto i vrijeme

Odredite vrijeme i mjesto održavanje tuluma nakon što saznate da je i vaš počasni gost slobodan i spreman za druženje. Sve morate prilagoditi njemu/njoj.

2. Odredite listu asistenata.

Odredite ljude koji će vam pomagati u pripremi tuluma. To mogu biti njegovi/njezine prijatelji i prijateljice, brat, sestra, tvoji prijatelji. Uglavnom svi oni koji će moći držati jezik za zubima što se tiče tuluma, pomoći vama u pripremi uređenja prostora, hrane i pića.

3. Zovite ostale goste

Proširite listu uzvanika i posebno im naglasite da će tulum biti iznenađenje te da nikako ne smiju kontaktirati osobu za koju se tulum radi ili joj nekako dati do znanja i naslutiti da se nešto za nju sprema.Ostale uzvanike kontaktirajte mailom, porukom ili pozivom i objasnite o kakvoj zabavi je riječ.

4. Stvaranje alibija

Recite svim svojim gostima koji bi mogli doći u kontakt s počasnim gostom da izmisle strategiju svatko za sebe kako se ne bi razotkrili. Neka svatko izmisli neku priču ili aktivnost koja ga sprječava da se na bilo koji način da se vidi ili druži s počasnim gostom za vrijeme tuluma iznenađenja.

5. Pozovite sve goste prije

Pozovite sve goste koji namjeravaju biti na tulumu iznenađenja barem pola sata prije nego se očekuje počasni gost. Naravno da to može biti i duži period, ali svakako pripazite da neki gosti ne bi došli u isto vrijeme kada i očekujete da će se počasni gost pojaviti. Također im recite ako dolaze s automobilima da se parkiraju tamo gdje neće biti vidljivi kako njihovi automobili ne bi bili vidljivi i izazvali sumnju. Sve što vam ostaje je nada da će sve proći super i da nitko neće zeznuti iznenađenje.

Savjeti:

  • Vaši asistenti u pripremi tuluma moraju biti osobe koje se neće odati svojim ponašanjem ili riječima. Drugim riječima moraju dobro znati ovo odglumiti kako bi na najbolji način prevarili osobu za koju se sprema tulum
  • Ako pak osobe ne mogu skrivati tajnu, onda ih savjetujte da izbjegavaju tu osobu i da ne kontaktiraju s njom kako ne bi pokvarili iznenađenje.
  • Pripazite da vas ne odaju dekoracije koje namjeravate napraviti (baloni koji vire iz prozora, …)

POPULARNO

To Top