Običaji

Kako napraviti dekoraciju za bor ?

Možda vam je dosadila Božićna dekoracija koju svake godine stavljate na bor te želite malo promjene ili jednostavno sami želite izraditi ukrase koje ćete postaviti na bor. Postoje nekoliko načina kako napraviti dekoraciju za bor, a na vama je da izaberete kojim stilom izrade ukrasa ćete se pozabaviti.

Prvi stil  – Kako napraviti dekoraciju za bor ?

Nabavite češere te zlatni ili srebrni sprej. Češere posprejajte zlatnom ili srebrnim sprejom. Nakon toga, na vrh češera zalijepite vrpcu pomoću ljepila te pričekajte da se osuše. Vaš ukras za bor je gotov!

kako-izraditi-ukrase-za-bor-1

Drugi stil – Kako napraviti dekoraciju za bor ?

Ovaj ukras čini vijenac od kokica i brusnica. Uzmite deblji konac i iglu. Iglom probušite kokice i brusnice te ih nanižite na konac redoslijedom po želji. Na krajevima konca napravite čvoriće. Nakon što prođu blagdani, ovu dekoraciju postavite u dvorište jer će to biti poslastica za ptice.

kako-izraditi-ukrase-za-bor-2

Treći stil – Kako napraviti dekoraciju za bor ?

Potrebno vam je puno Lego kockica u boji kakvu želite. Složite ih u oblik veće kocke te oko njih zavežite mašnicu, a ako možete, mašnicu složite također pomoću Lego kockica. Stavite ih ispod bora za dekoraciju.

kako-izraditi-ukrase-za-bor

Četvrti stil – Kako napraviti dekoraciju za bor ?

Ovo je mirisna dekoracija. Uzmite 5,6 štapića cimeta te formirajte svežanj. Zavežite ih tkaninom crvene boje te napravite luk na vrhu kako bi mogli objesiti ukras na bor.

kako-izraditi-ukrase-za-bor-3

Peti stil – Kako napraviti dekoraciju za bor ?

Nabavite drvenu kocku ili uzmite kartonsku u kojoj je nekad bila žarulja, šalica ili predmet slične veličine. Oblijepite kocku fotografijama. Pazite na to da vam veličina fotografije odgovara veličini plohe kocke. Žicom pričvrstite foto – kocku na drvce.

kako-izraditi-ukrase-za-bor-4a

Šesti stil – Kako napraviti dekoraciju za bor ? 

Ovu dekoraciju trebat ćete ispeći. Potrebno je pripremiti: 1 šalicu običnog brašna, pola šalice soli i pola šalice vode. Uz sastojke potrebni su vam  i rezalice kakve koristite za pečenje kolača, dakle u obliku : zvijezde, anđela, snjegovića… Uz to pripremite i čačkalice, vrpce , boje te ljepilo. Prvo pomiješajte: brašno, sol i vodu te miješajte dok ne dobijete tijesto. Ako je tijesto previše ljepljivo, dodajte još malo brašna. Kad je tijesto gotovo, razvaljajte ga tako da bude debljine 0,5 cm. Uzmite rezalice te ih prislonite na tijesto kako bi dobili ukrasne oblike. Pomoću čačkalice na vrhu ukrasa napravite rupu gdje ćete povući vrpcu. Nakon toga, ukrase posložite na pobrašnjeni pleh te ga stavite u pećnicu na 120°C na 2 sata. Kad je pečenje gotovo, izvadite pleh te pričekajte da se ukrasi ohlade. Kad se ukrasi ohlade, obojite ih. Uz pomoć ljepila, možete dodati gumbiće ili cirkone. Kad se ukrasi osuše, provucite vrpcu kroz rupicu ukrasa. Preporučuje se da vrpca ukrasa bude zelene ili crvene boje. I ukras je gotov !

kako-izraditi-ukrase-za-bor-5

Sedmi stil – Kako napraviti dekoraciju za bor ?

Uzmite kuglice koje su prozirne i imaju vrh koji se može zamijeniti. Pažljivo skinite vrh kuglice te dodajte malo podnog voska u kuglicu. Zatim u kuglicu dodajte šljokica i sličnih ukrasa u kuglicu te zatvorite vrh i protresite.

kako-izraditi-ukrase-za-bor-6

Osmi stil – Kako napraviti dekoraciju za bor ?

Uzmite osam drvenih kvačica za sušenje rublja. Pažljivo skinite metalni dio s njih. Pomoću ljepila za drvo spajajte dijelove štipaljki kako bi nastala pahuljica snijega. Kako bi ljepilo što prije učvrstilo dijelove pahuljice, posušite pahuljicu fenom. Na kraju je obojite u bijelu boju i dodajte joj srebrnog spreja. Provucite vrpcu kroz pahuljicu i objesite je na drvce.

54eb438f2d0c3_-_xmas-ornament-6-lgn-56025969

 

POPULARNO

To Top