Kako prihvatiti smrt?

kako-prihvatiti-smrt

Dobili ste priliku da privremeno boravite na ovom svijetu. Obratiti pozornost na izraz privremeno“ i razmislite malo o tome.

Dobili ste priliku da privremeno boravite na ovom svijetu. Obratiti pozornost na izraz privremeno“ i razmislite malo o tome.

Kakav god vaš argument bio to je prirodan proces. Iako nema dovoljno objašnjenja o tome kako možete prihvatiti dolazak kraja neka od ovih načela mogla bi vam pomoći.

Poznavanje faze. Umiranje je razdoblje u životu koje se može odvijati na brzi ili dugotrajan način. Ipak, ljudi koji su uključeni u direktni način umiranja (bolest) prolaze kroz razne nestabilne emocionalne faze dok ne dostignu stabilnost. Važno je upoznati se s takvim emocijama, tako da se unaprijed možemo koliko-toliko pripremiti.

Odbijanje. Pitanja koja si postavljate mogu vas dovesti do ludila. Ovo nije san, ovo nije film. Stigli ste do posljednje točke vašeg odredišta. Slijedi faza napuštanja ovog svijeta.

Ljutnja. To je jedna od najprirodnijih reakcija koje čovjek osjeća prilikom poimanja smrti. Uzmi svoje slobodno vrijeme da se ljutiš na bilo koga ili bilo što. Zatim se vratit u stvarnost i počnite razmišljati o potrošenim trenutcima i potrošenoj energiji. To bi vas moglo motivirati kako da vratite osmijeh na lice.

Pogodba. Ne možete pregovarati o uvjetima života. U ovom trenutku, najbolja stvar je razmišljati o tome kako možete provesti što više vremena s obitelji i prijateljima.

Depresija. Imajte na umu da je u redu pokazati tugu i slabost, ali na kraju se morate pomiriti da je smrt sastavni dio našeg života i prihvatiti ju kao normalnu fazu koja mora slijediti kad-tad.

Prihvaćanja. Čarobna riječ koja se nalazi na kraju tunela. Zavirite duboko u vaše unutarnje biće. Na taj način, možete umrijeti kao sretan čovjek ne ostavljajući nikoga u cjeloživotnoj tuzi.

Ne suzdržavajte se od emocija. Svaki pojedinac ima pravo da umre dostojanstveno i bez osjećaja boli ili nelagode. Velika je stvar ako se možete pomiriti sa situacijom i shvatiti ono što je bitno, a to je vrijeme koje vam je ostalo i način kako ga provedete. Razgovarajte s prijateljima i rodbinom otvoreno i recite im sve što vam je na umu jer to više nećete imati priliku ponoviti.

Nemojte se bojati sjesti i razgovarati o smrti. To je neizbježan događaj. Svatko će proći kroz taj proces, samo je pitanje vremena. Kada je pravo vrijeme razgovarati sa svojim voljenima koje ćete napustiti. Trebalo bi napraviti pripreme. Neki problemi bi mogli uzrokovati neugodne situacije, ali nikada nemojte popustiti da drugi direktno utječu na vaše odluke. Još važnije, ne dopuštajte nikome da utječe na način na koji želite provesti svoje posljednje dane na ovom svijetu.

Pružite svojim ranama vrijeme da zacijele. Smrt može povrijediti druge ljude, posebno one s kojima provedemo veliki dio svog života. Imate pravo žaliti…

Život nudi mnogo neizvjesnosti. Nemojte si dopustiti da ovi elementi diktiraju način na koji živite svoj život jer ćete onda postati rob vlastitog postojanja.

POPULARNO

To Top