Obrazovanje

Kako koristiti stalak za bušilicu?

kako-koristiti-stalak-za-busilicu

Manipuliranje električnom bušilicom nije uvijek lagano, pogotovo ako se radi o jako tvrdom materijalu u kojem treba izbušiti rupu.

Manipuliranje električnom bušilicom nije uvijek lagano, pogotovo ako se radi o jako tvrdom materijalu u kojem treba izbušiti rupu.Ako želite točno i precizno izvesti bušenje rupe trebat će vam držač/stalak za bušilicu. Takav način bušenja sa stalkom je puno lakše za izvesti i kompatibilan je za većinu električnih ručnih bušilica.

Prvo izaberite kvalitetan i odgovarajući stalak (ako se ne razumijete u takve stvari najbolje je upitati prodavače takve opreme). Kada idete tražiti takav stalak u prodavaonice, preporučamo vam da uzmete svoju bušilicu sa sobom kako bi odmah u dućanu vidjeli dali vam takav stalak odgovara ili ne za vaš alat.

Pročitajte upute kako se koristiti stalkom za bušilicu radi vaše sigurnosti. Ako vam neke stvari nisu jasne nemojte oklijevati,a pogotovo ne ići na svoju ruku nego se savjetujte sa svojim dobavljačem alata. Zapamtite, vaša sigurnost je najvažnija.

Prvi korak k bušenju je pravilan izbor podloge na koju ćete staviti stalak. Provjerite da je mjesto gdje ćete bušiti stabilno i dali vam odgovara. Potom postavite stalak.

Sljedeći korak je postavljanje bušilice na stalak. Osigurajte da sve bude fiksno te slijedite upute iz priručnika radi vaše sigurnosti. Umetnite svrdlo u glavu bušilice i možete početi s radom. Dobro bi bilo prije nego se bacite na posao da isprobate kako stvar funkcionira i da dobijete dojam kako bi kasnije manje griješili. Bilo bi dobro ako to vaš stalak dopušta (zavisi o proizvođaču) da podesite i dubinu rupe.

Obilježite mjesto koje bušite i polagano krenite s bušenjem. Ako bi se stalak ili bušilica pomaknuli u neželjenom pravcu ili pod neželjenim kutom da stignete intervenirati.

Prekinite nakratko s bušenjem rupe kada vidite da se rupa ispunila piljevinom ili komadićima metala tj, zavisi o podlozi koju bušite. Najbolji način da naučite bušiti sa stalkom je da vam netko od profesionalaca pokaže prije nego sami pokušate. Ali ako se držite ovih savjeta ne bi trebalo biti problema.

Svakako koristite zaštitnu opremu. Ako koristite rukavice, pripazite da se ne bi uhvatile za bušilicu i na taj način se zaglavile u samom procesu bušenja. Koristite zaštitne naočale, štitnike za uši pa čak i zaštitnu masku za disanje ako se radi o materijalu koji se puno praši dok bušite.

Pratite gore navedene savjete i s dovoljno vježbe i prakse bit ćete spremni za bušenje bez teškoća i bušit ćete precizne rupe.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

POPULARNO

Vrh