Obrazovanje

Kako koristiti laserski metar?

Nakon dugačke vremenske ere različitih mjernih instrumenata, ispostavilo se da je laserski metar ili ispravnijim nazivom laserski daljinomjer među najjednostavnijim, među najbržim i među najpreciznijim mjernim alatima na tržištu. Pomoću laserske zrake mjere se udaljenosti između: zidova, stropova, ograda i ostalih objekata.

Prije odabira određenog laserskog daljinomjera, važno je znati koliku najveću udaljenost laserski daljinomjer može izmjeriti te ga u skladu s potrebnim udaljenostima mjerenja nabaviti.

Na tržištu postoje različiti laserski mjerni alati koji mjere do 20 metara udaljenosti te oni do 24 000 metara. Također postoji i skupina koja mjeri male dužine.

Laserski daljinomjer koristi se tako da se drži u ravnini koja se želi izmjeriti, s tim da u toj ravnini ne smije biti prepreka jer laserski daljinomjer mjeri udaljenost od sebe kao mjernog aparata do prvog objekta na kojem se laserska zraka zaustavlja.

Velika je prednost to što je potrebna samo jedna osoba za mjerenje sa samo jednim jednostavnim pritiskom na gumb.

Najčešće laserski daljinomjer imaju digitalni ekran na kojem se prikazuju izmjerene vrijednosti, a napredniji i kvalitetniji metri također imaju mogućnost računanja Pitagorinih poučaka te zbrajanje i oduzimanje vrijednosti.
Brzi i učinkoviti prijenos podataka putem bluetooth-a i micro-USB-a čine ovaj uređaj potpuno prilagođenim današnjim potrebama prosječnih korisnika.

vermalogo1
Laserski daljinomjer ili laserski metar olakšava rad arhitektima, zidarima, građevinarima, malerima, dizajnerima interijera te svima onima čiji je posao vezan uz mjerenje različitih udaljenosti.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO

To Top