TEHNO

Kako instalirati Windows 7 sa USB sticka?

kako-instalirati-windows7-sa-usb

Imate računalo koje nema CD/DVD-Rom a želite instalirati novi OS Windows 7, pročitajte u nastavku kako to napraviti pomoću USB-a.

Imate računalo koje nema CD/DVD-Rom a želite instalirati novi OS Windows 7, pročitajte u nastavku kako to napraviti pomoću USB-a. Za ovakav tip instalacije Windows-a potrebne su vam četiri stvari:

1.) Prvo instalirajte Image Mastering API v2.0 (IMAPIv2.0) za Windows XP (KB932716) prije instalacije Windows 7 USB / DVD Download Tool jer u protivnom nećete biti u mogućnosti nastaviti instalaciju i na ekranu će vam se pokazati ovakvo upozorenje.

win7usb1

2.) Nakon instalacije Image Mastering API v2.0 možete instalirati Windows 7 USB alat, samo slijedite upute na zaslonu čarobnjaka, kliknite NEXT, pa onda INSTALL i gotovi ste s instalcijom alata.

Win7USB2

3.) Nakon što ste instalirali alat umetnite USB disk u vaše računalo, i ako već to niste učinili pokrenute instalirani USB alat iz Programske datoteke ili prečaca na radnoj površini. Kliknite na Browse i pronađite datoteku Windows 7 ISO koja se nalazi na vašem računalu i kliknite Next.

Win7USB4

4.) Na ovom koraku odaberite USB Device.

win7usb5

5.) Ovdje odaberite vaš USB stick, za ovaj tutorijal ja sam koristio FlashUSB od 7,8GB.

win7usb6

Kliknite na Begin Copy [ Napomena : – Ovo će formatirati vaš USB i svi podaci koji se nalaze USB-u biti će obrisani, stoga vam predlažem ukoliko imate neke važne stvari na vašem USB sticku da ih spremite na vaše računalo prije nego krenemo dalje.] Aplikacija će vas dva puta upozoriti, na prvom upozorenju kliknite Erase USB Device, na drugom kliknite YES.

6.) Nakon što ste potvrdili oba upozorenja alat će početi pripremati vaš USB.

win7usb7

7.) Po završetku procesa dobit ćete poruku da je na vaš USB uspješno kopiran Windows 7.

win7usb8

Sada ste spremni i možete krenuti sa novom instalacijom Windows 7 na vaše računalo. Uključite USB i pokrenite računalo te u BIOS postavkama podesite First Boot Device da bude vaš USB. Upute Kako instalirati Windows 7 možete naći OVDJE.

POPULARNO

To Top