TEHNO

Kako namjestiti automatsko gašenje kompjutera pri završetku downloada?

kako-gasenje-download1

Skidanje velikih fajlova s interneta zna biti sporo i frustrirajuće a kada znate da morate čekati da se fajl skine kako bi ugasili kompjuter…

Skidanje velikih fajlova s interneta zna biti sporo i frustrirajuće a kada znate da morate čekati da se fajl skine kako bi ugasili kompjuter je još gore.

Firefox korisnici mogu instalirati besplatan addon Auto Shutdown NG koji će ugasiti kompjuter kada se skidanje fajla završi.
1. Nakon instalacije addona kliknite na padajući izbornik Predefined commands, izaberite radnju koju želite izvršiti (Shutdown, Restart i Hybernate) i kliknite Save.

kako-gasenje-download1
2. Addon će dodati ikonu u Firefox download menager, kada skidate file i želite namjestiti gašenje kliknite na ikonu koja će postati crvene boje.

kako-gasenje-download13. Kada se file skine addon će pokrenuti automatsko gašenje. Pod opcijom Excute command gasite kompjuter a pod opcijom Cancel prekidate gašenje. Prilikom gašenja addon će ugasiti sve ostale programe.

kako-gasenje-download1

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh