TEHNO

Kako napraviti „Call-to-Action“ gumb na Facebooku?

Facebook je dodao vrlo zgodnu značajku u prosinac 2014: mogućnost stavljanja jednostavnog gumba „poziv na akciju“ na vrhu vaše poslovne Facebook stranice.

Funkcionalnost je prilično jednostavna: odaberete jedan od sedam unaprijed izrađenih opcija (“Registriraj se”, “Kupuj”, “Kontaktiraj nas”, “Book Now”, “Use App” Pogledajte video “ili” Igraj igru “) i odaberete link na bilo koju web stranicu koju želite. Možete povezati svoju početnu stranicu, odredišnu stranicu, kontakt listu, video … ovisno o vašim željama i poslovnim potrebama.

Također imajte na umu da ova opcija nije još dostupna svima, pa se tako može dogoditi da nije niti vama.

Postupak izrade „Call-to-Action“ gumba

1. Ulogirajte se u svoju Facebook stranicu
2. Na vašoj „cover“ fotografiji bi se trebao prikazati „Create Call-to-Action“ u donjem desnom uglu pored gumba „Podijeli“
3. Nakon što kliknete na gumb „Create Call-to-Action“ izbaciti će vas izbornik u kojem odaberete jednu od gore navedenih opcija te upišete link web stranice na koju želite da gumb preusmjerava.
4. Nakon što pritisnite „Next“ ili „sljedeća“ Facebook vam nudi i mogućnost povezivanja na aplikaciju za iPhone ili Android korisnike.
Ukoliko želite postaviti samo web stranicu kao link destinaciju onda samo odaberite „mrežnu stranicu“ i pritisnite „Next“
5. Nakon što ste napravili gumb „Call-to-Action“, možete pratiti broj ljudi koji su kliknuli na gumb i tako došli na vašu web stranicu.

POPULARNO

To Top