TEHNO

Kako se checkirati na Facebook stranici?

Ukoliko se želite chekirati preko vašeg smartphonea na određenoj Facebook stranici i tako podijeliti vašu lokaciju to možete napraviti na sljedeći način:

1. Pritisnite na check in oznaku na vašem news feed-u (ta oznaka se nalazi dole desno ako imate android, ili gore desno ako imate iphone). Naravno, pretpostavka je da se i fizički nalazite na toj lokaciji.
2. Ukoliko vam automatski ne prikaže listu obližnjih lokacija možete ju potražiti tako da upišete ime Facebook stranice u “search places”
3. Ukoliko vam ovaj način ne uspijeva, možete se pozicionirati na Facebook stranicu te se na njoj direktno checkirati pritiskom na tipku “više” na samoj stranici i tamo kliknuti na “Lokacija” ili “Check in” (opet ovisi o uređaju koji koristite)
4. Nakon što uspijete odrediti lokaciju na kojoj se nalazite, sada još možete napisati komentar ili čak tagirati osobe u vašem postu
5. Zadnji korak je kliknuti na post i na taj način ćete se checkirati na željenoj Facebook stranici.

Napomena

Facebook stranica na kojoj se želite checkirati treba imate omogućene postavke za to. Kako namjestiti te postavke možete pogledati na: Kako omogućiti check in na Facebook stranici?

POPULARNO

To Top